Είστε εδώ:

DIY μοναδικά χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Η μικρή Ελισάβετ σας δείχνει πόσο εύκολο είναι για εσάς και τα παιδιά σας
Η αντίστροφη μέτρηση για την ωραιότερη γιορτή του χρόνου άρχισε… Περάστε χρόνο μαζί με τα παιδιά σας και φτιάξτε τα πιο όμορφα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο σας δέντρο. Με έναν άκρως ευφάνταστο τρόπο, με δύο μόλις υλικά, που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και πολλή φαντασία, μεράκι και αγάπη μετατρέψτε την κατασκευή τους στο πιο διασκεδαστικό παιχνίδι και καμαρώστε για τα μοναδικά στολίδια που θα δημιουργήσετε.

Παρακολουθήστε στο βίντεο του Life-Events.gr τη μικρή και γλυκιά μας φίλη Ελισάβετ, που φτιάχνει μόνη της εύκολα τα δικά της φανταστικά στολίδια και τα μοιράζεται μαζί μας. Μη διστάσετε να το δείξετε στα παιδιά σας και πιάστε αμέσως… δουλειά γιατί τα Χριστούγεννα πλησιάζουν… Δεν ξεχνάμε πως είναι η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων!

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια
Η ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
1 μέρος σόδα
½ μέρος κορν φλάουρ
¾ μέρος νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η ζύμη και να συγκεντρωθεί στο κέντρο.
2. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει μέσα σε ένα μπολ, πασπαλισμένο με κορν φλάουρ και σκεπασμένο με νωπή πετσέτα.
3. Οταν πια η ζύμη έχει κρυώσει, τη ζυμώνουμε και την ανοίγουμε με πλάστη στη λαδόκολλα. Μπορούμε να πασπαλίσουμε ελαφρά τόσο το κομμάτι της ζύμης όσο και τον πάγκο εργασίας με κορν φλάουρ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να δείξουμε λίγη προσοχή στο πάχος. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ λεπτή, ούτε πολύ χονδρή για ευνόητους λόγους, ενώ πρέπει να προσέξουμε να είναι ομοιόμορφη.

Δείτε επίσης:   DIY κηροπήγια εμπνευσμένα από το φθινόπωρο (ΦΩΤΟ)

4. Ηρθε η ώρα τα κουπ πατ. Επιλέγουμε τα σχέδια της αρεσκείας μας ενώ στη συνέχεια, με ένα καλαμάκι κάνουμε τρύπα πάνω στο στολίδι, ώστε να περάσουμε αργότερα την κορδέλα μας για να τα κρεμάσουμε.
5. Για να μείνουν λευκά, τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ιδανικά δίπλα, όχι πάνω, στο καλοριφέρ. Ανάλογα με το πάχος ποικίλλει και ο χρόνος που θα κάνουν για να στεγνώσουν. Μπορεί να χρειαστεί μία, ακόμη και δύο ημέρες.


6. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, φουρνίζουμε στον αέρα στους 60 βαθμούς για μια ώρα, αφήνουμε μέσα στο φούρνο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία γι’ ακόμη μια ώρα. Αν επιλέξετε αυτό το… δρόμο υπάρχει η περίπτωση να μη διατηρηθεί κατάλευκο το χρώμα τους και πιθανότατα να φουσκώσουν ή να παρουσιάσουν κάποιες ρωγμές. Προσωπικά, επιλέγω να τα αφήσω να στεγνώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
7. Τώρα σειρά έχει η διασκέδαση… Πάρτε τα χρώματα, τα στρας και τις χρυσόσκονές σας και δημιουργείστε. Φαντασία να έχετε…

EXTRA INFO: Αν δεν προλαβαίνετε να τα κάνετε την ίδια μέρα που κάνατε τη ζύμη, τότε μπορείτε την επόμενη. Πιθανότατα να έχει πιάσει ξερή κρούστα, αλλά όταν αρχίσετε να τη ζυμώνετε θα επανέλθει στην αρχική της υφή.

ΕΧΤΡΑ TIPS: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικά χρώματα ή τέμπερες. Να αναμίξετε το χρώμα όταν ζυμώνετε τη ζύμη, να βάλετε χρυσόσκονες κτλ., να κάνετε σχέδια και ό,τι άλλο θέλετε ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο.

Καλή σας επιτυχία!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις