Είστε εδώ:

Δροσιστική σπιτική λεμονάδα!

Καλοκαίρι και τι καλύτερο, από μία παγωμένη και άκρως δροσιστική και τονωτική σπιτική λεμονάδα!

Αν αναζητήσετε συνταγές στο διαδίκτυο, ρωτήσετε τη γιαγιά σας, τη μαμά σας ή κάποια φίλη σας, θα διαπιστώσετε πως υπάρχει μεγάλη ποικιλία και πολλές διαφορετικές εκδοχές. Η ουσία ωστόσο είναι μία… Χρειάζεστε καλά και ζουμερά λεμόνια, αν είναι βιολογικά ή από τον κήπο σας, είναι το ιδανικότερο, και προσοχή, όχι κερωμένα. Από εκεί και πέρα διαλέγετε ποια συνταγή σας ταιριάζει περισσότερο και φυσικά, ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο.
Εμείς σας παρουσιάζουμε μία πανεύκολη συνταγή, που δε θέλει πολλά πολλά και είναι έτοιμη σε 10 λεπτά.

20050145 488317171512338 2003414579 o

ΥΛΙΚΑ
4 λεμόνια μέτρια προς μεγάλα
1, 5 λίτρο νερό
&;frac34 κούπα μέλι ή μία κούπα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε καλά τα λεμόνια και αν δεν είναι κερωμένα αλλά βιολογικά, καθαρίστε με ένα πίλερ τη φλούδα, με προσοχή, ώστε να μην πάρετε και την ψίχα.
2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τις φλούδες, μαζί με το νερό και το μέλι να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει τελείως. Να θυμάστε πως η θερμοκρασία πρέπει να είναι χαμηλή για να μη βράσει. Εσείς αν δε θέλετε μέλι, μπορείτε να βάλετε ζάχαρη. Εναλλακτικά, αν θέλετε προσθέτετε και μερικά φυλλαράκια δυόσμου.

20107798 488317248178997 1056652232 o

3. Παράλληλα, στύβετε τα λεμόνια καλά.
4. Οταν πια το μέλι ή ζάχαρη λιώσουν καλά, αφήνετε το μείγμα λίγο να κρυώσει, προσθέτετε το χυμό των λεμονιών και ανακατεύετε καλά.
5. Οταν πια έχει κρυώσει τελείως, σουρώνετε το μείγμα, το αποθηκεύετε σε ένα μπουκάλι και το τοποθετείτε στο ψυγείο.
6. Αραιώνεται ανάλογα με το γούστο σας, με νερό, ανθρακούχο νερό ή σόδα και σερβίρετε με πολλά παγάκια.

Δείτε επίσης:   Παραδοσιακό λικέρ κούμαρο (ΦΩΤΟ)

EXTRA TIP: Αν θέλετε προσθέτετε φέτες από αγγουράκι, φύλλα δυόσμου ή μέντας, ή ακόμη και φρεσκοτριμμένο τζίντζερ για πιο πικάντικη γεύση.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

20046017 488317561512299 321821542 n

Σχετικές δημοσιεύσεις