Είστε εδώ:

Η απίθανη μπουγάτσα της τεμπέλας

Οσο περίπλοκο και αν σας φαίνεται στη σκέψη να κάνετε μόνοι σας μπουγάτσα με κρέμα, πιστέψτε με πως αν εκτελέσετε την παρακάτω συνταγή θα αλλάξετε γνώμη.

Τα βήματα είναι τρία και απλά: Κρέμα με τρία υλικά, γάλα, ζάχαρη και σιμιγδάλι (έτοιμη σε 10 λεπτά), τοποθέτηση των φύλλων στο ταψί και ένωση των υλικών (βούτυρο και κρέμα) και τέλος ψήσιμο και σερβίρισμα (τα βάζω μαζί γιατί το πρώτο το αναλαμβάνει ο φούρνος), προσθέτοντας άχνη και κανέλα.

Συνολικά, σε μία ώρα θα έχετε στο τραπέζι σας μία λαχταριστή, μοσχομυριστή και πεντανόστιμη μπουγάτσα με κρέμα για να την απολαύσετε εσείς, με τους φίλους και τα παιδιά σας και ένα είναι το σίγουρο, πως θα εντυπωσιάσετε. Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε και να διαπιστώσετε μόνοι σας πόσο απλή, εύκολη και γρήγορη είναι η συνταγή και φυσικά οικονομική.

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1,5 λίτρο γάλα
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. Σιμιγδάλι (ψιλό)
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να λιώσει.
2. Οταν πια ζεσταθεί καλά το γάλα (προσοχή, όχι να βράζει και να κοχλάζει), ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
3. Βάλτε στην άκρη την κρέμα να κρυώσει ελαφρά και παράλληλα, αφού προηγουμένως έχετε λιώσει το βούτυρο, αλείψτε ένα ταψί και τοποθετήστε τα μισά φύλλα κρούστας τσαλακωμένα.
(Προσοχή: Ανοίξτε τα φύλλα, κόψτε τα στη μέση και χρησιμοποιείστε τα μισά για βάση και τα μισά από πάνω).

4. Αφού έχετε τοποθετήσει τα πρώτα φύλλα, περιχύστε με λίγο βούτυρο και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω την κρέμα.
5. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και περιχύστε εκ νέου με βούτυρο.
6. Ψήστε στους 180ο C (σε αέρα) για 45 λεπτά και όταν πια το φύλλο αποκτήσει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα είναι έτοιμο.
7. Στο τέλος, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και φυσικά κανέλα και σερβίρετε ζεστή και λαχταριστή τη μπουγάτσα σας. Είναι πεντανόστιμη και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε…

Δείτε επίσης:   Παραδοσιακό λικέρ κούμαρο (ΦΩΤΟ)

EXTRA TIP: Οταν περιχύνετε το βούτυρο δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες ώστε να γίνουν τραγανιστές.
Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις