Η πιο εύκολη και οικονομική σοκολατόπιτα με πετιμέζι

Εξυπνη συνταγή που θα αρέσει σε όλους!!!

Πετιμέζι: άμεση ενεργειακή ενδυνάμωση, άριστη πηγή σιδήρου καταπραϋντικές ιδιότητες λαιμού, αντικαταθλιπτικό.

Υλικά:
1 κούπα νερό
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κούπα λάδι ή ηλιέλαιο
2 κούπες μαύρη ζάχαρη ή μια κούπα ζάχαρη και 1 πετιμέζι ή 2 πετιμέζι (μπορούμε και περισσότερο πετιμέζι αν το θέλουμε πιο γλυκό)
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
6 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι
1 κουτάλι γλυκού σόδα

Γλάσο:
3 κούπες νερό
1 κούπα μαύρη ζάχαρη (με μελάσα)
1/2 κούπα κακάο
3 κουτ.κορν φλάουρ

Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε μπολ το νερό το χυμό πορτοκάλι, το λάδι την ζάχαρη το αλεύρι τις βανίλιες το κακάο ανακατεύουμε με το σύρμα και στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι με την σόδα .
Ανακατεύομαι με το σύρμα καλά και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί της κουζίνας.
Ψήσιμο 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μόλις κρυώσει λίγο το τρυπάμε με ένα καλαμάκι και το περιχύνουμε με το γλάσο.

Το γλάσο
Σε κατσαρόλα μικρή βάζουμε όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε πολύ καλά βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Μόλις αρχίσει να πήζει λίγο είναι έτοιμο.
Το περιχύνουμε πάνω από το γλυκό και απολαμβάνουμε!
Aν δεν μας αρέσει το γλάσο περιχύνουμε με πετιμέζι.
Προσθέτουμε ξηρούς καρπούς, γκότζι μπέρυ, σταφίδες και γενικά ότι θέλουμε από πάνω.
Το γλυκό της φωτογραφίας είναι με 1 κούπα ζάχαρη, μία κούπα πετιμέζι και γλάσο.

1903sokolatopita1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *