Είστε εδώ:

Η πίτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Οταν θέλω να «καθαρίσω» το ψυγείο από κομμάτια τυριών και αλλαντικών που απέμειναν καθώς και λαχανικών, σκέφτομαι να κάνω τη συγκεκριμένη πίτα.

Πολλοί της αποδίδουν το χαρακτηριστικό «τεμπελόπιτα», μιας και δεν απαιτεί καμία τεχνική για να γίνει. Δεν ανοίγεις φύλλο, ρίχνεις όλα τα υλικά μαζί και απλά τα ψήνεις, για μόλις μισή ώρα. Τι πιο γρήγορο, απλό, εύκολο και φυσικά οικονομικό για ένα γεύμα, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους.

Σερβίρετε χλιαρή ή κρύα, μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα, μπορεί να συνοδέψει το πρωινό σας, να αποτελέσει το κολατσιό των παιδιών σας στο σχολείο και φυσικά το δικό σας στη δουλειά.
Το πιο ωραίο χαρακτηριστικό αυτής της πίτας, είναι πως προσθέτετε υλικά της αρεσκείας σας, μπορείτε να την κάνετε υγιεινή, από την άλλη, πιο πλούσια, ίσως και πιο ιδιαίτερη. Πειραματιστείτε και καταλήξτε σ’ αυτό που σας αρέσει. Η δική μου πάντως, με τα πρόσθετα υλικά που θα δείτε παρακάτω, έχει κυριολεκτικά τη γεύση πίτσας.

ΥΛΙΚΑ
140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. βούτυρο
½ κούπα γάλα
2 αυγά
Πιπέρι
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οχι αλάτι

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΥΛΙΚΑ
Φέτα
Διάφορα τυριά (Γραβιέρα, κασέρι ή ο,τιδήποτε άλλο σας αρέσει)
Ζαμπόν
Πιπεριά Φλωρίνης
Ντοματίνια
EXTRA INFO: Μπορείτε να προσθέσετε όλα τα παραπάνω «πρόσθετα» υλικά, ή μερικά εξ αυτών, ίσως και κάποια άλλα που σας αρέσουν. Μπορείτε να κάνετε και σκέτη τυρόπιτα. Αυτό ποικίλλει ανάλογα με το γούστο του καθενός. Το κασέρι και το ζαμπόν το έκοψα σε κυβάκια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάτε το ελαφρά λιωμένο βούτυρο στο μίξερ και προσθέτετε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα.
2. Προσθέτετε το γιαούρτι και τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνετε τα πρόσθετα υλικά που επιλέξατε. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

Δείτε επίσης:   Αφράτα και ζουμερά σμυρνέικα σουτζουκάκια

3. Αν βάλατε ντοματίνια και πιπεριά φλωρίνης, μπορείτε λίγο να τα σωτάρετε, για να απορροφηθούν τα υγρά και έπειτα τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα.
4. Τοποθετείτε σε πυρέξ ή σε ταψί με λαδόκολλα (το απλώνετε καλά) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (180οC) για περίπου μισή ώρα (30’), ιδανικά στον αέρα.
5. Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο τριμμένο κασέρι από πάνω για να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και ωραία κρούστα. Φυσικά αυτό είναι προαιρετικό.

EXTRA INFO: Μην τρομάξετε αν δείτε πως το μείγμα σας φαίνεται λίγο. Κατά το ψήσιμο θα φουσκώσει όσο πρέπει. Αλλωστε δεν πρέπει να έχει μεγάλο πάχος.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Σχετικές δημοσιεύσεις