Λαχταριστές πατάτες… αλλιώς!

Τραγανές από έξω, μαλακές από μέσα, με γεύση που ξετρελαίνει

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουμε τις πατάτες. Οχι μόνο για τη γεύση τους αλλά και για τις πολλές επιλογές που έχουμε για να τις μαγειρέψουμε. Πιο δημοφιλής φυσικά είναι οι τηγανιτές, ακολουθούν οι φούρνου και οι βραστές.

Αν ψάχνετε ένα διαφορετικό τρόπο για να τις κάνετε, που είναι όμως εύκολος και απλός αλλά παράλληλα εντυπωσιακός στο σερβίρισμα, ενώ για τη γεύση δεν το συζητάμε, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε την πρότασή μας.

ΥΛΙΚΑ
Πατάτες
Λεμόνι (μέτριο)
Ηλιέλαιο
Πάπρικα, Μουστάρδα σε σκόνη (προαιρετικά)
Αλάτι

IMG 20170604 142723741

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Καλύτερα θα ήταν οι πατάτες να είναι από τον κήπο μας ή βιολογικές για να ξέρουμε τι περιέχουν.
2. Τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με νερό, αφού προηγουμένως έχουμε στύψει μισό λεμονάκι.
3. Οταν πια έχουν βράσει τις στραγγίζουμε και σε ένα ξύλο κοπής της κόβουμε προσεκτικά (για να μη καούμε), σε έξι κομμάτια (ανάλογα φυσικά με το μέγεθος της πατάτας).

IMG 20170604 142825013

4. Τις αλατίζουμε και ρίχνουμε πάπρικα και μουστάρδα (προαιρετικά, το αλάτισμα αρκεί) και στη συνέχεια, της βάζουμε στο τηγάνι, όπου έχουμε βάλει το ηλιέλαιο να κάψει.
5. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Πρέπει να τις γυρνάμε ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
6. Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας και είναι έτοιμες.

Καλή σας όρεξη!!!

Πρόταση: Μπορείτε να τις απολαύσετε με σπιτικά χάμπουργκερ και αναψυκτικό ή μπύρα. Επίσης, ιδανικά, μπορείτε να κάνετε μία κοκτέιλ σος από κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα (τα αναμειγνύεται και τα ανακατεύετε καλά).

IMG 20170604 150016012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *