Είστε εδώ:

Μυρωδάτη, γευστικότατη και γρήγορη μηλόπιτα!

Μίλα μου για… μήλα!!! Ιδανική εποχή για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας φρούτο και τη μεγάλη διατροφική του αξία.

Πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία, όταν καταναλώνετε ωμό και με τη φλούδα του (επιλέξτε τα βιολογικά, πλύντε τα πολύ καλά), δικαιολογεί αποδεδειγμένα αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός «ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα». Τι γίνεται όταν πια βαρεθείτε να το καταναλώνετε σα φρούτο Κάντε μία πίτα…

Αυτό σκέφτηκα και εγώ, για να αξιοποιήσω συνάμα και τα πολλά μήλα που μας χάρισε φέτος η μηλιά μας. Οσο για τη συνταγή υπάρχουν πολλές και ποικίλες, άλλες εύκολες και άλλες πιο περίπλοκες. Επιλέξαμε να κάνουμε μία εύκολη και να τη μοιραστούμε μαζί σας, με υλικά που λίγο πολύ έχουμε όλοι στην κουζίνα μας, οικονομική και πάνω απ’ όλα γευστική, με άρωμα κανέλας που είναι και το αγαπημένο μας!

ΥΛΙΚΑ
Μήλα (3-4 κομμένα σε κυβάκια)
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (2 φλυτζάνια)
Μπέικιν πάουντερ (2 κουτ. γλυκ.)
Βανίλια (1)
Ζάχαρη (1-1,5 φλυτζάνι)
Βούτυρο (150 γρ.)
Αυγά (2)
Γάλα (1/2 φλυτζάνι)
Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ακολουθούμε τη διαδικασία ενός απλού κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

3. Προσθέτουμε το γάλα και την κανέλα και ανακατεύουμε επίσης.
4. Αφού προηγουμένως έχουμε καθαρίσει και κόψει τα μήλα μας σε μικρά κυβάκια, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί.
5. Σε πυρέξ ή ταψί, τοποθετούμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180ο , περίπου για μία ώρα.
6. Οταν πια είναι έτοιμη, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού την κόψουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα, ανάλογα με τα γούστα μας.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε επίσης:   Παραδοσιακό λικέρ κούμαρο (ΦΩΤΟ)

Σχετικές δημοσιεύσεις