Τα μυστικά της αγιορείτικης κουζίνας

«Αγιορείτικη Μαγειρική Κληρονομιά» από τον Χρήστο Ματζώνα στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

«Άνθρωπος εστί πνεύμα σαρκί χρωμένω!». Αυτή η αρχαία ελληνική ρήση διατυπώνει και αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία της τροφής την οποία έχει ανάγκη το φθαρτό ανθρώπινο σώμα.
Για κάποιους φαγητό και Αγιον Ορος είναι δύο έννοιες ασύμμετρες. Ωστόσο, έχουν πολλά κοινά σημεία. Οι αγιορείτες στο πέρασμα των αιώνων έχουν μάθει την κουζίνα. Στον Αθωνα το φαγητό έχει μεν τους περιορισμούς του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι το απλό.

ntokimanter 1

Μέσα από το φακό του Χρήστου Ματζώνα επιχειρείται μια καταγραφή στον τομέα αυτό, καθώς το διάστημα παραμονής του στο Αγιον Ορος είδε την καθημερινότητα του φαγητού και το κατέγραψε.
Ετσι, στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί το «Αγιορείτικη Μαγειρική Κληρονομιά» που θα προσπαθήσει να μυήσει τους μη γνώστες στη γαστρονομία του Αθωνα.

ntokimanter 2

Σκηνοθεσία: Χρήστος Ματζώνας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάνος Παπαγιάννης
Μοντάζ: Πάνος Παπαγιάννης
Ήχος: Χρήστος Ματζώνας
Παραγωγός: Δημήτρης Καλαϊτζής
Παραγωγή: Ιερόν Κελλίον Αγ.ΝικολάουΧαλκιά
Φορμά: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 72′
Έτος Παραγωγής: 2016
Παγκόσμια εκμετάλλευση: Μαγική Εικόνα [email protected]

ntokimanter 3

ntokimanter 4

ntokimanter 5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *