ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «Γεγονότα Ζωής Οπτικοακουστικές Υπηρεσίες» με διακριτό τίτλο «Life Events ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ» ιδρύθηκε το 2017 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Διέπεται από τις αρχές της κοινωνικής οικονομίας που σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, επιδιώκει να εξυπηρετήσει κοινωνικές ανάγκες και να συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αποτελείται από έξι ενεργά μέλη της κοινωνίας με πολύχρονη δράση και εμπειρία ο καθένας στον τομέα του ως εξής: ο Κώστας Κατραντζής οπερατέρ, φωτορεπόρτερ, φωτογράφος (τηλεόραση, διαδίκτυο), ο Μάκης Αβραμίδης οπερατέρ και φωτογράφος (τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, αθλητικά, ειδήσεις), η Φωτεινή Κατσάλη εικονολήπτρια, παραγωγός και συγγραφέας, η Θένια Μυλωθρίδου δημοσιογράφος (έντυπο τύπο, ηλεκτρονικά μέσα μέσα, ραδιόφωνο), ο Γιώργος Νταλιάρης δημοσιογράφος (έντυπο τύπο, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης), η Κική Σεφερίδου υπεύθυνη εμπορικών συμφωνιών (τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο).

Πρώτο μας «παιδί» σ’ αυτή την προσπάθεια είναι η δημιουργία της ιστοσελίδας LifeEvents.gr. Μέσα από αυτό αναδεικνύουμε την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας σε ανθρώπους, δράσεις, προορισμούς. Προβάλουμε σε πρώτο πλάνο την εργασία, τη δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα, αλλά και την καθημερινότητα της ζωής, μέσα από ένα κόσμο που αλλάζει και εξελίσσεται. Αναντίρρητα, καλύπτουμε και γεγονότα που δεν μας αρέσουν, τα οποία όμως προσεγγίζουμε στην πραγματική τους διάσταση και με σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. Πιστεύοντας ότι η είδηση και η πληροφορία είναι κοινωνικά αγαθά υπέρ των πολιτών, τα μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης διέπονται από δεοντολογία ως προς τα θέματα του μέσου μας, με σεβασμό προς το κοινωνικό σύνολο.

Όπως αναφέρουμε και στο καταστατικό μας, σκοπός του συνεταιρισμού μας είναι η εν γένει επιδίωξη της συλλογικής ωφέλειας, η εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών τοπικού ή ευρύτερου χαρακτήρα και η ισότιμη συμμετοχή όλων των πληθυσμιακών ομάδων. Μέσα από δραστηριότητες εμπορικές ή ανταλλακτικές προωθούμε την κοινωνική ισότητα, την ισότητα των δύο φύλων, την προστασία και αειφορία του περιβάλλοντος, τη διαγενεακή και πολυπολιτισμική συμφιλίωση, την προβολή των ιδιαιτεροτήτων των τοπικών κοινωνιών. Προτεραιότητά μας αποτελεί η κοινωνία, κάτι που σημαίνει ότι λειτουργούμε υπέρ των πολιτών μέσω της προβολής ατομικών ή συλλογικών δικαιωμάτων. Παράλληλα, οι ως άνω ενέργειες έχουν στόχο τη στήριξη και την προβολή των δράσεων των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Γι’ αυτό και μέρος των κερδών μας διατίθεται αποκλειστικά για την ενίσχυση φιλανθρωπικών σκοπών και δράσεων.

Σ’ αυτόν το δυναμικό κύκλο ζωής που ανοίγουμε, θέλουμε όλοι μαζί, εσείς και εμείς, να ταξιδέψουμε, να διδαχθούμε, να εξελιχθούμε. Γιατί η Ζωή είναι γεμάτη από όλα και το Life & Events.gr είναι παρών σεβόμενο την επικοινωνία και την πληροφόρηση!

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις