Δρόμος του Σχοινιού: Στους τρεις στενότερους δρόμους της Ευρώπης (ΒΙΝΤΕΟ)

Γνωρίζετε σε ποιο δρόμο της Ευρώπης, μπορείτε να αγγίξετε με τα χέρια σας ταυτόχρονα και τις δύο πλευρές
Το Life-Events.gr βρίσκεται στο Μπρασόβ της Ρουμανίας, γνωστό και ως Κρονστάνδη (στη γερμανική διάλεκτο), ένα μεσαιωνικό ορεινό θέρετρο της Τρανσυλβανίας, διάσημο για το πολύ καλά διατηρημένο ιστορικό γοτθικό κέντρο του*.

Με την κάμερά του, μπορείτε να περιηγηθείτε σε ένα μεγάλο ορόσημο της πόλης, που είναι ο στενότερος δρόμος της Ρουμανίας και της Ανατολικής Ευρώπης καθώς και ένας από τους τρεις στενότερους της «γηραιάς» Ηπείρου (η Spreuerhofstraße, στη Γερμανία, και η Parliament Street, στην Αγγλία, είναι στενότερες) αλλά και του κόσμου.

Και το όνομα αυτού… Strada Sforii, στα ελληνικά Δρόμος του Σχοινιού!
Βρίσκεται κοντά στην πύλη Şchei και είναι κάθετος στην Strada Cerbului (οδός Stag). Οσον αφορά την ημερομηνία της δημιουργίας του, οι απόψεις διίστανται, καθώς κάποιοι μιλάνε για τον 15ο αιώνα ενώ οι πρώτες αναφορές σε έγγραφα γίνονται τον 17ου αιώνα.

Λέγεται πως ο λόγος που χτίστηκε τόσο στενός σα διάδρομος, ήταν αρχικά για να προσφέρει στα «ταξίδια» των πυροσβεστικών ταξιαρχιών μεταξύ των μεγάλων αρτηριών.

Λόγω της εγγύτητάς του με την κεντρική πλατεία του Braşov, το Piaţa Sfatului και την ιστορικά σημαντική εκκλησία Gothic Lutheran Churchica Neagra, η Strada Sforii έχει μετατραπεί από ένα αστικό χωροταξικό σχέδιο σε ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και σημείο συνάντησης. Το πλάτος του κυμαίνεται μεταξύ 111 και 135 εκατοστών και έχει μήκος 80 μέτρα. Αν επισκεφθείτε την περιοχή, μην παραλείψετε να περπατήσετε στο σοκάκι του…

* Στο Μπρασόβ θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε μεταγενέστερο άρθρο μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις