Ελατοχώρι: Ενα υπέροχο χειμερινό θέρετρο

Τώρα είναι η εποχή του… Το Ελατοχώρι βρίσκεται στα καλύτερά του περιμένοντας όλους τους εκδρομείς ώστε να απολαύσουν τη φύση, τα βουνά και βέβαια το χιόνι που έχει κάνει την εμφάνισή του.

Ο ορεινός οικισμός του νομού Πιερίας προσελκύει κάθε χρόνο πολύ κόσμο και ειδικά τον χειμώνα το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής είναι από τα καλύτερα της χώρας, ενώ λειτουργεί ένα διώροφο σαλέ με μοντέρνα αισθητική του, η οποία εναρμονίζεται με το περιβάλλον. Οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου περιλαμβάνουν 10 πίστες με κυμαινόμενη υψομετρική διαφορά και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.

Κι αυτές τις γιορτές πολλοί ήταν αυτοί, κυρίως από την Θεσσαλονίκη, που το επέλεξαν και δικαιώθηκαν. Το εξαιρετικό φαγητό, τα υπέροχα καταλύματα και βέβαια η όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα κερδίζουν τον καθένα. Χάριν της ιδιαίτερης θέσης του, ένα υπέροχο «Μπαλκόνι» προς τον Όλυμπο, αποτελεί Εναλλακτικό Ορεινό Τουριστικό Προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου.

Για όσους βρεθούν στο Ελατοχώρι τα Θεοφάνεια, αναβιώνει κάθε χρόνο της «Κυριαλέσας». Το όνομα του εθίμου οφείλεται στον ψαλμό “Κύριε Ελέησον” της εκκλησιαστικής υμνολογίας που ψάλουν οι νέοι και οι νέες του χωριού στην περιφορά των εικόνων της εκκλησιάς στα γύρω στα δρομάκια, στις κρήνες και στα ποταμάκια.

Γύρω από τον οικισμό, πολλές είναι οι διαδρομές που θα σας οδηγήσουν μέσα στα Πιέρια Ορη, ενώ εναλλακτικά δίνεται η δυνατότητα για δραστηριότητες όπως ιππασία, ποδηλασία και άλλα.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις