Ενας εξωτικός παράδεισος στην καρδιά της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Περνώντας κανείς από τα Καμένα Βούρλα δε θα φανταζόταν πως ακριβώς απέναντι, μία ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας, βρίσκεται ένα καλά… κρυμμένο μυστικό!

Πρόκειται για τα Λιχαδονήσια, ένα σύμπλεγμα από νησάκια, που αποτελούν έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό καθώς πρόκειται για δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας. Μία κατάφυτη περιοχή, που χάνεται μέσα στο απέραντο γαλάζιο και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα νησιά της Καραϊβικής ή κάθε άλλου είδους εξωτικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με το μύθο, η γυναίκα του Ηρακλή η Διηάνειρα, νομίζοντας ότι είναι απατημένη από τον σύζυγο της, του έστειλε με τον Λίχα έναν δηλητηριασμένο χιτώνα. Τρελός από τους πόνους, ο Ηρακλής άρπαξε τον άτυχο Λίχα και τον εκσφεντόνισε προς τη θάλασσα. Τα κομμάτια του έπεσαν γύρω από το ακρωτήρι Κήναιο, όπου ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε μικρά νησάκια.

Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος λέγεται Μανολιά, είναι κατάφυτο και εκεί βρίσκεται η παραλία με τα τιρκουάζ νερά και το καλά οργανωμένο beach bar.
Στα δυτικά του νησιού, σε μία σειρά από ξέρες, μπορεί κανείς να δει το ναυάγιο, καθώς είναι προσαραγμένο μόλις στα 6 μέτρα. Αν επισκεφθείτε τα Λιχαδονήσια, εκτός από το «μαγευτικό» και εξωτικό περιβάλλον, θα σας εκπλήξει ευχάριστα η παρουσία από φώκιες, οι οποίες εδώ και μερικά χρόνια τα έχουν επιλέξει ως μόνιμη κατοικία τους.
Παρακολουθήστε το βίντεο και θα καταλάβετε…

Για περισσότερες πληροφορίες και πηγή στοιχείων: lichadonisia.com

Σχετικές δημοσιεύσεις