Η πρωτεύουσα του ποδηλάτου

Πολλές οι τουλίπες στο Αμστερνταμ, πολύ περισσότερα όμως τα ποδήλατα! Το 55% των κατοίκων μετακινείτε με ποδήλατο! Για αυτό και όχι άδικα το Άμστερνταμ θεωρείται η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των ποδηλάτων!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δείτε αυτήν την όμορφη πόλη, από το νοικιάσετε ένα ποδήλατο. Αν έχετε μικρό παιδί υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα ποδήλατα με τα οποία μπορείτε άνετα μαζί με το παιδί σας να κάνετε την περιήγησή σας! Τα σχεδόν 400 χιλιόμετρα του ποδηλατοδρομικού δικτύου εγγυούνται πως η βόλτα σας θα είναι ασφαλής.

Αυτή την στιγμή στο Άμστερνταμ υπάρχουν 20 εκατομμύρια ποδήλατα αν αναλογιστεί κανείς πως κάθε κατοικία έχει τουλάχιστο δυο με τρία ποδήλατα στην κατοχή του! Ενώ σε άλλες χώρες οι κάτοικοι προτιμούν να έχουν δυο η τρία αυτοκίνητα! Έτσι κι αλλιώς οι Ολλανδοί έχουν πιάσει το νόημα! Η ποδηλασία κάνει καλό και στην υγεία αλλά και στο περιβάλλον τους!

1205ollandia 1

1205ollandia 2

1205ollandia 3

1205ollandia 4

1205ollandia 5

1205ollandia 6

1205ollandia 7

1205ollandia 8

Συντάκτης 

Η Φωτεινή Κατσάλη γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1975 στην Θεσσαλονίκη όπου ζει έως σήμερα. Είναι συγγραφέας με πέντε τίτλους θεατρικά έργα και κατά καιρούς έχει κάνει πολλές δράσεις για παιδιά (θεατρικές παραστάσεις, θεατρικό παιχνίδι, προφορική δημιουργική γραφή). Σπούδασε εικονοληψία τηλεόρασης και MME, έχει ασχοληθεί επίσης με το σενάριο κόμικς και το σκίτσο. Εχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις και έχει σκηνοθετήσει σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Το μότο της ζωής της είναι, ακολούθησε τα όνειρα σου και γράψε την δική σου ιστορία.

Σχετικές δημοσιεύσεις