Κομίτσα: Η τεράστια παραλία με τη λευκή άμμο, τα τιρκουάζ νερά και… θέα το Αγιο Ορος (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Βραβευμένη και από τις μεγαλύτερες σε μήκος στο Δήμο Αριστοτέλη

Μία ανάσα από τα βορειοανατολικά σύνορα του Αγίου Ορους, 5 μόλις χιλιόμετρα από τα Νέα Ρόδα και περίπου 8 χιλιόμετρα από την Ουρανούπολη, θα συναντήσετε την παραλία της Κομίτσας. Το φυσικό της κάλλος, τα απάνεμα και πεντακάθαρα νερά της και η χοντρή λευκή άμμος δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας «μαγέψουν».

Εδώ θα πειστείτε σίγουρα για το… κλασικό «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» και μην ξεχάσετε να εκμεταλλευτείτε τις επιλογές που σας δίνει.

Η παραλία της Κομίτσας, που συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες σε μήκος στο Δήμο Αριστοτέλη, είναι στην πραγματικότητα δύο παραλίες, οι οποίες χωρίζονται από βράχια. Στη μία πλευρά είναι οργανωμένη και πολυσύχναστη και στην άλλη όχι.

Τεράστια παραλία για όλα τα γούστα
Η παραλία εκτείνεται σε ακτίνα τριών περίπου χιλιομέτρων. Στην οργανωμένη Κομίτσα, που είναι μήκους 800 μέτρων, με χοντρή άμμο, θα βρείτε επίσης ταβέρνα με beach bar και παιδική χαρά. Ο δρόμος προς αυτήν την παραλία είναι ασφαλτοστρωμένος και αρχίζει από το τέλος των Νέων Ρόδων.

Η μη οργανωμένη Κομίτσα, που είναι περίπου 2 χιλιόμετρα (αλλά στενότερη), είναι ιδανική για όσους αναζητούν τη μοναξιά και την ησυχία τους σε ένα μικρό παράδεισο. Σ’ αυτήν θα οδηγηθείτε μέσω του χωματόδρομου που ξεκινά από την οργανωμένη.
Αξίζει φυσικά να αναφέρουμε πως σ’ ένα μικρό κολπίσκο θα συναντήσετε και το κάμπινγκ της Κομίτσας.

Δείτε επίσης:   Στα άδυτα του Κάστρου του Κόμη Δράκουλα στα Καρπάθια Ορη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Η Κομίτσα θα σας σαγηνεύσει!
Οπως και να έχει, το σίγουρο είναι ένα… Πως η Κομίτσα θα σας τρελάνει! Αποτελεί ιδανική επιλογή για όλους, για ζευγάρια, για παρέες και φυσικά για οικογένειες. Η τεράστια αμμουδιά της και η σχετικά ρηχή θάλασσα με τα πεντακάθαρα νερά είναι ότι καλύτερο για τα παιδιά.

Η γειτνίαση με το Αγιο Ορος την εχει προστατεύσει από την αλόγιστη οικοδόμηση που βλέπουμε στα υπόλοιπα μέρη. Η θέα που αντικρίζεις είναι μοναδική… Ενα τιρκουάζ άπειρο, τον ουρανό και την πυκνή βλάστηση του Αγιου Ορους.

Μπορείτε μάλιστα να περπατήσετε λίγο και να φθάσετε στα σύνορα με το «Περιβόλι της Παναγίας», στο φυλάκιο, όπου σταματούν τα επίγεια και απαγορεύεται η είσοδος. Αν βουτάτε κιόλας, δε θα είναι δύσκολο να βγάλετε και καμιά γυαλιστερή, καθώς βρίσκονται μόνο στα 2 μέτρα βάθος, απόδειξη της καθαρότητας των νερών.

Με πληροφορίες από feelgreece.com, axtada.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις