Λίμνη Δοϊράνη: Στην αντίπερα όχθη

Γύρω από τις λίμνες στήνεται ένα μοναδικό σκηνικό που για τον καθένα γεννά υπέροχα συναισθήματα. Μία από αυτές που καταφέρνουν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη είναι η Λίμνη Δοϊράνη.

Ακουμπώντας στα σύνορα με το κρατίδιο των Σκοπίων (το μεγαλύτερο μέρος της ανήκει στη γειτονική χώρα) η πανέμορφη αυτή λίμνη φιλοξενεί εκπληκτικά είδη χλωρίδας και πανίδας, παράλληλα όμως το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο προκαλεί δέος…

1212doirani 4

Η Δοϊράνη είναι ένας μοναδικός υγροβιότοπος, που συμπεριλαμβάνεται στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας κι εκεί συναντούμε ορισμένα μοναδικά είδη πουλιών όπως η λαγγόνα και ο αργυροπελεκάνος.

Το λιμνίσια ψάρια, όπως ο γουλιανός και το γριβάδι, είναι εξαιρετικοί μεζέδες που θα βρείτε στα γύρω εστιατόρια και αξίζει να δοκιμάσετε, αφού οι ψαράδες της περιοχής το προσφέρουν φρέσκο στους επαγγελματίες.

1212doirani 2

Αυτό το φυσικό σύνορο της Ελλάδας, που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, αξίζει να το επισκεφθείτε και να ανακαλύψετε την ομορφιά τoy που θα σας παρασύρει σε… αχαρτογράφητα νερά.

1212doirani 1

Συντάκτης 

Η πρώτη της αγάπη ήταν το αθλητικό ρεπορτάζ. Υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών τον Εντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) ενώ εργάστηκε επίσης σε ηλεκτρονικά Μέσα και στο ραδιόφωνο. Πνεύμα ανήσυχο, αναζήτησε νέους ορίζοντες, συνεργάστηκε με ομογενειακά ΜΜΕ και ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και τη φωτογραφία, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο, στη φύση και τον τόπο. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με αντικείμενο τα βότανα και τα φυσικά καλλυντικά και ασχολείται με χειροποίητες, PIY (Produce It Yourself) και DIY (Do It Yourself) δημιουργίες. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις