Μπάνσκο: Φυσική πρόκληση και το καλοκαίρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενδιαφέρον αποκτά το καλοκαίρι το Μπάνσκο

Το Μπάνσκο βρίσκεται στις βορειοανατολικές πρόποδες του Πίριν. Είναι ένα θέρετρο αναψυχής που αναπτύχθηκε τουριστικά τις τελευταίες δεκαετίες λόγω του χιονοδρομικού κέντρου, όμως δικαίως χαρακτηρίζεται και λόγω θέσης αλλά και αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας το μαργαριτάρι της Βουλγαρίας.

Ενας προορισμός για όλες τις εποχές αφού εκτός των θερινών αθλητικών δραστηριοτήτων το Μπάνσκο προτιμάται για πολλαπλά είδη πεζών διαδρομών που μπορεί να επιλέξει ο επισκέπτης. Διαδρομές σε λίμνες, σε κορυφές, σε τουριστικά καταφύγια και όλα βρίσκονται σε ένα όμορφο φυσικό αναζωογονητικό Εθνικό Πάρκο που ο καθένας θα ήθελε να ζήσει την περιπέτεια του μέσα σ΄αυτό. Επιπλέον θερινές δραστηριότητες στο Μπάνσκο είναι η ιππασία και ορεινή ποδηλατοδρομία. Για πιο ακραίες δραστηριότητες  στη φύση είναι οι γουρούνες με κατά επιλογή δυσκολίας διαδρομών και η αναρρίχηση είτε ελεύθερα είτε σε οργανωμένα γκρούπ.

Λίγη γεύση από την βόλτα μας καλοκαίρι στο Μπάνσκο δείτε στο βίντεο του Life-events.gr

Όταν ο άνθρωπος περάσει το καλοκαίρι στο Μπάνσκο, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει είναι να ανεβεί στον αναβατήρα με θαλαμίσκο. Ο θαλαμίσκος έχει 8 θέσεις και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από Ιούλιο εώς και Σεπτέμβριο λειτουργεί καθημερινά με δυνατότητες μεταφοράς 2400 άτομα την ώρα. Το σίγουρο είναι πως αποκαλύπτει μια αξέχαστη θέα κατά την διαδρομή των 6.2 χιλιομέτρων. Η εμπειρία είναι αξέχαστη!

Δείτε επίσης:   Φύση, περιπέτεια και ατέλειωτο παιχνίδι στο Παρανέστι (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Για λάτρεις των θερμών λουτρών επίσης διατίθενται εξωτερικές πισίνες για σπά και το καλοκαίρι σκαθως σε μικρή απόσταση έξω από το Μπάνσκο στην λουτρόπολη Μπάνια έχει ότι επιζητεί και ο πιο απαιτητικός. Είναι μια καλή επιλογή για χαλάρωση και διασκέδαση όπως δείχνει και η φωτογραφία…

 

Σχετικές δημοσιεύσεις