Ορεινή Πιερία: Ελκυστικός προορισμός και το καλοκαίρι! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Πανέμορφη φύση, παραδοσιακοί οικισμοί, τοπικές γεύσεις και καλοκαιρινά πανηγύρια

Βρισκόμαστε στη γειτονιά των θεών… Εκεί που το καταπράσινο των βουνών, συνδέεται αρμονικά με το γαλάζιο της θάλασσας και μπορεί να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία, ακόμη και στον πιο δύσκολο και απαιτητικό επισκέπτη.

Και αν και οι περισσότεροι το καλοκαίρι, έχουν συνδυάσει την Πιερία με τις ατελείωτες παραλίες της, πρέπει να μάθουν πως και οι ορεινοί οικισμοί της προσφέρονται για μοναδικές και αξέχαστες διακοπές.

Οπως τονίζει και η Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά, στην κάμερα του Life – Events.gr, που τη συνάντησε στο Ελατοχώρι, η περιοχή δεν προσφέρεται μόνο για το χιονοδρομικό της κέντρο αλλά αποτελεί εξαιρετικό προορισμό και το καλοκαίρι: «Ο κόσμος μπορεί να έρθει κοντά στη φύση, να περπατήσει, να γευτεί τις τοπικές γεύσεις, να επισκεφθεί θρησκευτικούς χώρους, να γνωρίσει την παράδοση και τη ζωή των ανθρώπων καθώς και τα αυθεντικά καλοκαιρινά πανηγύρια», τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης:   Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο στο Χορτιάτη! (ΦΩΤΟ)

Είναι γεγονός πως η ορεινή Πιερία μπορεί να «δώσει» στον επισκέπτη της, πολλά περισσότερα απ’ αυτά που μπορεί να φανταστεί. Γραφικούς οικισμούς, πλατείες με πλατάνια και δροσερά νερά, τοπικές παραδοσιακές λιχουδιές, φιλοξενία, πλούσια βλάστηση και άγρια πανίδα, μικρούς καταρράκτες, διαδρομές μοναδικής ομορφιάς και θέας, «μεθυστικά» αρώματα και χρώματα κάθε λογής καθώς και αξέχαστα καλοκαιρινά πανηγύρια!

Οσο για το που θα μείνετε, η κ. Ξυπτερά δίνει την απάντηση, ξεκαθαρίζοντας πως η ορεινή Πιερία δεν υστερεί σε τίποτα: «Το Ελατοχώρι, ο Αγιος Δημήτριος, ο Παλιός Παντελέημονας, το Λιτόχωρο, η Ανω Σκοτίνα διαθέτουν εξαιρετικά και καινούρια καταλύματα, που προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδική φιλοξενία».

Φυσικά μην ξεχνάτε πως στην Πιερία μπορείτε να συνδυάσετε το βουνό με τη θάλασσα, καθώς σ’ αυτήν την περιοχή, το ένα δεν αναιρεί το άλλο!

Οι φωτογραφίες είναι από το Ελατοχώρι…

 

Σχετικές δημοσιεύσεις