Παραλία Κατερίνης: Η κοσμοπολίτικη ακτή που τα έχει όλα και… συμφέρει! (ΒΙΝΤΕΟ από Drone & ΦΩΤΟ)

Κρυστάλλινα νερά, ατελείωτη αμμουδιά, έντονη νυχτερινή ζωή, πληθώρα παροχών και δραστηριοτήτων

Βρίσκεται μία ανάσα από την πόλη της Κατερίνης, πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, στην αρχή ουσιαστικά του Θερμαϊκου Κόλπου και εκτείνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων με χρυσή άμμο και αβαθή νερά.

Η Παραλία της Κατερίνης, που βραβεύεται επί σειρά ετών με τη Γαλάζια Σημαία, δεν συγκαταλέγεται τυχαία στους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Κάθε χρόνο κατακλύζεται από Ελληνες και ξένους τουρίστες, που πέρα από την ομορφιά της, απολαμβάνουν την πληθώρα επιλογών αλλά και των υπηρεσιών που τους προσφέρει.

Με φόντο τα όμορφα και καταπράσινα τοπία της Κατερίνης, τα Πιέρια Ορη και φυσικά τον Ολυμπο, το βουνό των θεών, η Παραλία της Κατερίνης έχει άλλη χάρη και μία ξεχωριστή ομορφιά.

Σε συνδυασμό με τις υποδομές της, τα άφθονα καταλύματα για όλα τα βαλάντια και την έντονη νυχτερινή ζωή, κατατάσσεται στις κορυφαίες επιλογές για όσους θέλουν να συνδυάσουν χαλάρωση με διασκέδαση.

Η κοσμοπολίτικη ακτή της Παραλίας Κατερίνης, εκτείνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων και διαθέτει χώρους άθλησης, πεζοδρόμους, χώρους πάρκινγκ, θαλάσσια σπορ, πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία καθώς και ιατρείο ενώ διαθέτει και λιμάνι κατάλληλο τα μικρά σκάφη.

Παράλληλα, μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για να επισκεφθείτε πολλές άλλες κοντινές περιοχές όπως υδροβιότοπους, αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς, μοναστήρια, εκκλησίες και κάστρα.

Η Κατερίνη αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να συνδυάσουν το βουνό με τη θάλασσα. Στον Ολυμπο και στα Πιέρια Όρη μπορείτε να απολαύσετε μαγευτικές διαδρομές κανοντας ποδηλασία βουνού, ιππασία, παραποτάμιες διαδρομές με αυτοκίνητα παντός εδάφους και καταβάσεις ποταμών.

Το χωριό Παραλία

Η Παραλία Κατερίνης ιδρύθηκε από ψαράδες το 1922 και οι κάτοικοί του ήταν πρόσφυγες με καταγωγή από την Κίο της Μικράς Ασίας (κόλπος Προποντίδας).

Οι κάτοικοι στην αρχή είχαν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη αλλά στη συνέχεια (ένα τμήμα τους) μετακόμισαν μόνιμα στην περιοχή γιατί τους θύμιζε την πατρίδα τους. Οι χάρτες της μεταπολεμικής Ελλάδας αναφέρει το χωριό ως Σκάλα Βρωμερής (σκάλα = αποβάθρα). Μετονομάστηκε σε Παραλία Κατερίνης το 1950 και αναγνωρίστηκε το 1966.

Η Παραλία Κατερίνης βρίσκεται στο κέντρο του Νομού Πιερίας και ανήκει διοικητικά στο Δήμο Κατερίνης. Απέχει 8 χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης και ο κεντρικός ναός της είναι η Αγία Φωτεινή. Το ομώνυμο Δημοτικό Διαμέρισμα έχει έναν οικισμό, με 1.476 κατοίκους.

Συνδέεται με την Ολυμπιακή Ακτή με φωταγωγημένη παραλιακή λεωφόρο, με παράλληλο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο για νυχτερινούς περιπάτους και αξέχαστα πρωινά. Εξαιτίας της προνομιακής θέσης της η Παραλία εξελίχθηκε σε σημαντικό τουριστικό κέντρο, με ξενοδοχεία, κέντρα ψυχαγωγίας και αναψυχής και άλλα. Επίσης, σε αυτό συνετέλεσαν η εξαιρετικά εκτεταμένη αμμουδιά της και η γειτνίαση με τον κύριο οδικό και σιδηροδρομικό άξονα της χώρας

Με πληροφορίες από visitparalia.gr

Συντάκτης 

Η πρώτη της αγάπη ήταν το αθλητικό ρεπορτάζ. Υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών τον Εντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) ενώ εργάστηκε επίσης σε ηλεκτρονικά Μέσα και στο ραδιόφωνο. Πνεύμα ανήσυχο, αναζήτησε νέους ορίζοντες, συνεργάστηκε με ομογενειακά ΜΜΕ και ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και τη φωτογραφία, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο, στη φύση και τον τόπο. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με αντικείμενο τα βότανα και τα φυσικά καλλυντικά και ασχολείται με χειροποίητες, PIY (Produce It Yourself) και DIY (Do It Yourself) δημιουργίες. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις