Επιτυχημένο το 3ο Summer Camp «Betty’s eye» στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΑΤ με τη συμμετοχή παιδιών απ’ όλη την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε για άλλη μια χρονιά το 3ο Summer Camp «Betty’s eye» στο ΚΕΑΤ παράρτημα Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου από όλη την Ελλάδα, υπό την εποπτεία και οργάνωση των κ.κ. Λείας Αβραάμ και Βασιλικής Μακρυγιάννη.

Οι μαθητές και εκπαιδευόμενοί είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία μεγάλη σειρά δράσεων όπως δημιουργική απασχόληση με μουσική, skateboard, κηπουρική, κεραμική, σκάκι, πηλό ρομποτική, κουκλοθέατρο, παραμύθια, κολύμβηση και παιχνίδια όπως το καινούργιο παιχνίδι μπιριμπόλεξο.

Συμμετείχαν σε εξορμήσεις οργανωμένες όπως στον ιππικό όμιλο, στην πυροσβεστική, στο αρχαιολογικό πάρκο των Λειβήθρων του Νομού Πιερίας, έκαναν κωπηλασία με τους ναυτοπρόσκοπους, έκαναν βόλτα με τους σκύλους-οδηγούς και εκδρομή με το καραβάκι «Κωνσταντή» που εκτελεί καθημερινά τα θαλάσσια δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Περαία όπου κολύμβησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Η Ψυχοκοινωνική υπηρεσία δεν άφησε τους γονείς παραπονεμένους οργανώνοντας ομάδα γονέων και βόλτα με το καραβάκι. Άλλη μια επιτυχημένη χρονιά με πολύ τραγούδι, γέλιο, θετική διάθεση και εκπαίδευση!!!

Οι διοργανωτές ευχαριστούν

Για την επιτυχία του 3ο Summer Camp «Betty’s eye» στο ΚΕΑΤ παράρτημα Θεσσαλονίκης, συνετέλεσαν πολλοί άνθρωποι. Οι διοργανωτές ευχαριστούν για την πολύτιμη προσφορά τους «Ολη την ομάδα μας, εργαζόμενους και εθελοντές που δούλεψε με ευθύνη και επαγγελματισμό καθώς και όλους τους φορείς, μουσεία, οργανισμούς, συλλόγους, για την άριστη συνεργασία και τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που με την καθοριστική συνεισφορά τους συντέλεσαν στο να περιοριστούν στο ελάχιστο τα έξοδα της διοργάνωσης.

Ευχαριστούμε 1. τον Λευτέρη Κιντατζή, τον εκπαιδευτή των Σκύλων-Οδηγών Ελλάδος και τον Θανάση Σιδέρη για την ενημέρωση για τους σκύλους οδηγούς, 2.τον Γιώργο Δεληγιάννη για το καταπληκτικό παιχνίδι «Μπιριμπόλεξο», 3. την Κατερινα Κλεάρχου για τα υπέροχα παραμύθια της, 4. τη Διοίκηση του 3ου Πυροσβεστικού Σώματος της Μαρτίου το Διοικητή τον κ. Δρικόπουλο Ευάγγελο και πιο συγκεκριμένα τον πυρονόμο Μυλωνά Βασίλη, Σάκη Γουρίδη και τον πυροσβέστη Παπάζογλου Κώστα καθώς και τους πυροσβέστες Παπαπετρίδου Άννα, Αστέρη Ζώτη και Αστέρη Μακρή οι οποίοι ήταν εξαιρετικά φιλόξενοι και ευγενικοί,  

5.τον Σωτήρη Κουμτζή για τη γνωριμία με το σκάκι, 6.την Βίλυ Γκεκίδου για την κεραμική, 7.τον Ιππικό όμιλο Cheval για την φιλοξενία του και την εξοικείωση και βόλτα με τα άλογα, 8.την EDUART και συγκεκριμένα την Βίλυ και τον Χάρη για τη γνωριμία με την Ρομποτική, 9.το αρχαιολογικό πάρκο των Λειβήθρων και συγκεκριμένα την Ελένη Κλινάκη και την Βάσω Κυπριανού για τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και την ανασκαφή, 10. το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Παύλου Μελά τ.ε. Λευκού Πύργου και πιο συγκεκριμένα τον Αλκαίο και τον Βασίλη που κράτησαν την υπόσχεση τους και μας δέχθηκαν στην βάση τους,

11. το καραβάκι ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ που μας φιλοξένησε στα δρομολόγια του προς και από Περαία και πιο συγκεκριμένα την κα Πασχαλίδου Πέλη, τον καπετάνιο που έδειξε στα παιδιά μας το πόστο του, και όλο το πλήρωμα που μας εξυπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο, 12. τον Γιώργο Μικρού που βρίσκεται πάντοτε δίπλα μας με τους απτικούς του χάρτες, τα μαθήματα σκειτ και την κηπουρική, 13.την Νικολέτα Κίτσου για την γνωριμία με τα επαγγέλματα, 14.το κουκλοθέατρο «άρες μάρες» και πιο συγκεκριμένα την Μαργαρίτα για την υπέροχη παράσταση, 15. το κολυμβητήριο Ποσειδώνιο που μας δέχθηκε στις εγκαταστάσεις του, 16. τα εστιατόρια Νερόμυλος στο Λιτόχωρο και το στέκι του Βασίλη στην Περαία  για το μενού των παιδιών μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα δύο αθλητικά σωματεία τυφλών «Πυρσός» που διέθεσε το λεωφορειάκι του για τη μεταφορά των παιδιών μας και «Ήφαιστος» για τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον χορηγό κ. Γιάννη Βασιλειάδη της εταιρίας KYANA Professional hair products o οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά ανέλαβε τα αναμνηστικά T-shirt και καπέλα για τα παιδιά και τους συμμετέχοντες εργαζόμενους και εθελοντές.

Και βέβαια, χωρίς τους εθελοντές δεν γίνεται ποτέ, ούτε μικρή ούτε μεγάλη διοργάνωση. Έφη, Ειρήνη Μ., Ειρήνη, Σταυρούλα, Νάσια, Λένα, Μαρία σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Μακάρι να είναι όλοι τόσο τυχεροί, όπως εμείς που σας είχαμε στην παρέα μας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πρώην μαθητές μας και νυν συνεργάτες Θανάση Σιδέρη, βοηθό εκπαιδευτή κινητικότητας, Φανή Τσικούρα (δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης), Κώστα Σπαιλάρη (δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης).

Και τέλος, ευχαριστούμε τα διαμάντια του ΟΑΕΔ που είμαστε προνομιούχοι να σας έχουμε στην ομάδα μας. Αθανασία, Αναστασία, Άννα, Πελα, Δημήτρη, Όλγα. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι!».

Πηγή: KEAT Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (FB)

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις