Ερώτηση του Φ. Μπίμπαση στο δημ. συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τα πατίνια

thessaloniki patinia

Τι αναφέρει το μέλος του ΚΕΑΤ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Για τους κινδύνους που κρύβουν τα ηλεκτρικά πατίνια στα άτομα με αναπηρία και τα μέτρα που πρέπει άμεσα να ληφθούν από το δήμο, ρωτά με επιστολή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο Φώτης Μπίμπασης, μέλος του ΔΣ του ΚΕΑΤ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Ο Φ. Μπίμπασης, που και ο ίδιος όπως αναφέρει στην επιστολή του έχει κινδυνεύσει να χτυπήσει, ζητά από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου το ζήτημα αυτό να συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη.

ΠΡΟΣ: Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κ. Σίμο Μπενσασσών

ΘΕΜΑ: Επικίνδυνα τα ηλεκτρικά πατίνια για τα ΑμεΑ

Αξιότιμε κύριε Μπενσασσών,

Με την παρούσα επιστολή, απευθυνόμενος και στο θεσμικό ρόλο στον οποίο κατέχεται, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, σας ζητώ να συμπεριλάβετε σε ειδική συνεδρίαση ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης τα ηλεκτρικά πατίνια και τους κινδύνους που κρύβουν και για τα Ατομα με Αναπηρία.

Επί του θέματος να προσκληθούν και να τοποθετηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να αναφέρω πως προσωπικά, ως Ατομο με Αναπηρία, καθημερινά αντιμετωπίζω προβλήματα, τόσο με τα πατίνια (σταματημένα και παρατημένα σε οποιαδήποτε σημεία της πόλης) καθώς και με τους χρήστες αυτών. Πρόσφατα μάλιστα από τύχη δεν είχα κάποιο σοβαρό ατύχημα όταν χτύπησα πάνω σε ένα πατίνι στην περιοχή του Βασιλικού Θεάτρου.
Δεν είναι μόνο η ταχύτητά τους που αποτελεί πρόβλημα αλλά και το γεγονός ότι ούτε αυτός που τα νοικιάζει, ούτε αυτοί που τα χρησιμοποιούν, δεν σέβονται τα άτομα με αναπηρία.

Γνωρίζω πως δεν υπάρχει κάποιο θεσμικό πλαίσιο για την κυκλοφορία τους, ωστόσο απευθύνω έκκληση ώστε να βρεθεί άμεσα μία ουσιαστική λύση πριν δημιουργηθούν και άλλα ατυχήματα.

Με εκτίμηση
Φώτης Μπίμπασης
Μέλος του ΔΣ του ΚΕΑΤ
και Υποψήφιος Δημοτικός
Σύμβουλος με την παράταξη
της Υποψήφιας Δημάρχου Κατερίνας Νοτοπούλου

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις