Ηφαιστειάδα 2019: Η Εθνική Ελλάδας στην κορυφή του Διεθνούς Τουρνουά Γκόλμπολ

Κέρδισε στον τελικό με 12-10 τη Ζορά Πράγας

Η Ελλάδα υπερασπίστηκε τον τίτλο της και κατέκτησε γι’ ακόμη μία χρονιά την πρώτη θέση στο Διεθνές Τουρνουά Γκόλμπολ «Ηφαιστειάδα».

Η εθνική μας ομάδα χωρίς να γνωρίσει ούτε μία ήττα στη διοργάνωση επικράτησε στον τελικό της τσεχικής Ζορά με 12-10 και επανέλαβε την περσινή της επιτυχία. Στο μικρό τελικό, η Ρουμανία κέρδισε με 13-12 την Αίγυπτο.

Ο Α.Σ. Τυφλών Ηφαιστος, ο οποίος είναι και ο διοργανωτής του τουρνουά κέρδισε νωρίτερα την ολλανδική Βαλβάιϊκ με σκορ 14–13 και κατέκτησε την 5η θέση ενώ ο αθλητής του, Χάρης Κορδάκης, κέρδισε τον τίτλο του top scorer με 53 γκολ.

Η διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη και έχει γίνει θεσμός, καθώς συγκαταλέγεται στις σπουδαιότερες του αθλήματος διεθνώς, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η Τελική κατάταξη

1. Ελλάδα
2. Ζορά Πράγας
3. Ρουμανία
4. Αίγυπτος
5. Ηφαιστος
6. Βαλβάϊκ Ολλανδίας
7. Λειψία
8. Τρεντό Ιταλίας

Όπως προαναφέραμε, διοργανωτής του τουρνουά είναι ο Α.Σ. Τυφλών ΗΦΑΙΣΤΟΣ, από τον οποίο ουσιαστικά άρχισε να αναπτύσσεται το άθλημα στη χώρα μας από τον Ιούνιο του 2001. Μάλιστα, ο Ηφαιστος, ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που εκπροσώπησε επίσημα τη χώρα μας σε Διεθνές τουρνουά του εξωτερικού, το Δεκέμβριο του 2002 στη Μαδρίτη.

Στη φετινή «Ηφαιστειάδα 2019» συμμετείχαν οι ομάδες: Ελλάδα, Ρουμανία, Αίγυπτος, Sport Λειψίας, Ηφαιστος, Zora Πράγα, ASD Blind Hawks Trento, Waalwijk.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις