«Κι εμείς μπορούμε»: Το μήνυμα των κωφών συνανθρώπων μας από τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Στη Θεσσαλονίκη εκδηλώσεις από την Ενωση Κωφών Βόρειου Ελλάδος

Τριήμερο ευαισθητοποίησης του κοινού ώστε να «σπάσουν» τα στερεότυπα που αφορούν τους κωφούς και βαρήκοους ανθρώπους στον εργασιακό τομέα είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.

Η Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος ξεκινά τη συζήτηση με στόχο να αναδείξει το θέμα που απασχολεί έντονα πολίτες με προβλήματα ακοής και παράλληλα δίνει τη δυντατότητα σε όλους να ενημερωθούν.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή με το επιστημονικό συμπόσιο «Κι εμείς μπορούμε» που πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΘ, που είχε ως κεντρικό θέμα την ανάδειξη των θετικών πτυχών των Κωφών – Βαρήκοων στον εργασιακό τομέα.

Χθες, Σάββατο, το ραντεβού μεταφέρθηκε έξω στο Πάρκο Ξαρχάκου όπου μέσα από δράσεις και διαδραστικά παιχνίδια διασκέδασης συνεχίστηκε η προσπάθεια ενημέρωσης.

Κατά τη σημερινή τρίτη μέρα, το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με δυο ταινίες που θα προβληθούν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Πρόκειται για «Τα λόγια της Σιωπής», ντοκιμαντέρ με τη ζωή των Ελλήνων Κωφών (ώρα προβολής 18:00) και στις 19:30 η ταινία «See what I’m saying», ένα ντοκιμαντέρ που έκανε πάταγο σε Αμερική και Ευρώπη.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις