«Όλοι οι δικαιούχοι καρτών ΑμΕΑ θα εξυπηρετηθούν χωρίς πρόβλημα»

Τι αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού

Τη διαβεβαίωση ότι όλα τα Άτομα με Αναπηρία, που δικαιούνται κουπόνι απεριόριστων διαδρομών θα παραλάβουν κανονικά τις κάρτες τους, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης, ο οποίος σημειώνει ότι ο αριθμός των 12.000 καρτών που εκδίδονται κάθε χρόνο καλύπτουν απολύτως τις ανάγκες της Περιφέρειας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παναγιωτίδη στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης:

«Κάθε χρόνο εκδίδονται 12.000 κάρτες για τα ΑΜΕΑ. Την έκδοση την κάνει ο ΟΑΣΘ βάσει καταλόγων του αρμόδιου υπουργείου, το οποίο γνωρίζει τον αριθμό των συμπολιτών μας ΑμΕΑ. Ο αριθμός των 12.000 καρτών φτάνει απολύτως για να εξυπηρετήσει τον κόσμο που θέλει να πάρει κάρτες. Αυτό φάνηκε και πέρυσι που είχαμε επιστροφή καρτών. Ο ίδιος αριθμός έχει διατεθεί και φέτος.

Η μόνη εμπλοκή που έχει ο ΟΑΣΘ είναι να εκδώσει αυτές τις κάρτες. Τις δίνει στη συνέχεια στην Περιφέρεια, η οποία μέσα από τα ΚΕΠ τις διαθέτει στους ανθρώπους που τις δικαιούνται. Η ημερομηνία η οποία ήταν καταληκτική για την παράδοση ήταν η 28η Φεβρουαρίου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν πάρει κάρτες μέχρι τότε, δεν θα πάρουν. Τις κάρτες που έχουν περισσέψει τις συγκεντρώνει η Περιφέρεια και στη συνέχεια θα τις διαθέσει σε όσους δεν τις έχουνε πάρει μέσω δύο κεντρικών ΚΕΠ.

Άρα οι 12.000 κάρτες είναι ένας αριθμός καρτών που καλύπτει απολύτως τις ανάγκες της Περιφέρειας και όσοι δεν έχουν παραλάβει τις κάρτες θα τις προμηθευτούν από την Περιφέρεια.

Οι κάρτες που διατίθενται είναι για την περίοδο του 2018. Οι κάρτες του 2019 ακόμη δεν έχουν εκδοθεί. Το υπουργείο θεώρησε να βάλει μια ημερομηνία καταληκτική αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όποιος δικαιούται μια κάρτα και συμπληρώσει τα στοιχεία του αργότερα δεν θα την πάρει. Αυτές θα είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Πάντως δεν θα μείνει συνάνθρωπός μας χωρίς να πάρει κάρτα. Αυτό είναι δεδομένο».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις