4+1 diy δροσερές μάσκες με καρπούζι!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τις λατρέψετε, ιδανικές για μετά τον ήλιο

Το καρπούζι, εκτός από το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού και σύμμαχος της υγείας μας, αποτελεί και ένα… θησαυρό ομορφιάς! Η κόκκινη και ζουμερη σάρκα του, αποτελεί μία όαση στη ζέστη του καλοκαιριού, και εκτός από τον οργανισμό μας, μπορεί να δροσίσει εξίσου καλά και αποτελεσματικά την επιδερμίδα μας.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε 4+1 diy δροσερές μάσκες προσώπου, ιδανικές για μετά τον ήλιο, που προσφέρουν άμεση ενυδάτωση, αντιγήρανση, λάμψη καθώς επίσης μπορούν να καταπολεμήσουν μία φλεγμονή που δημιουργήθηκε από την ηλιοθεραπεία ή κάποιο έγκαυμα.

Το κυριότερο, γίνονται σε 1 λεπτό, με λίγα και απλά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας και κύριο συστατικό φυσικά το καρπούζι!

1. Για ενυδάτωση και λάμψη
1-2 κ. σ. χυμό καρπουζιού
1-2 κ.σ. γιαούρτι

Τα ανακατεύετε και εφαρμόζετε στο πρόσωπο για 10 -15 λεπτά. Αφαιρείτε τη μάσκα με χλιαρό νερό.

*Το γαλακτικό οξύ και τα ένζυμα που περιέχει το γιαούρτι βοηθάνε στον καθαρισμό του δέρματος ενώ το καρπούζι συμβάλλει στη βαθιά ενυδάτωση.

2. Για ξηρή, αφυδατωμένη επιδερμίδα
1 κ.σ. χυμό από καρπούζι
1 κ.σ. μέλι

Τα ανακατεύετε καλά και απλώνετε τη μάσκα. Την αφήνετε για 15-20 λεπτά και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

*Ο συνδυασμός μελιού-καρπουζιού, ενισχύει την ενυδατική της δράση και συμβάλει στην υγρασία βαθιά μέσα στο δέρμα σας, καταπολεμώντας τις ξηρές επιδερμίδες.

3. Αντιγηραντική δράση
1 κ.σ. χυμό καρπουζιού
1 κ.σ. πουρέ αβοκάντο

Πάρτε ένα ώριμο αβοκάντο, λιώστε το και ανακατέψτε με το χυμό καρπουζιού. Εφαρμόστε στο πρόσωπο, για 20 τουλάχιστον λεπτά. Ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

*Ο συνδυασμός των δύο, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και η βιταμίνη C μαζί με τη βιταμίνη Ε, δρουν ως αντιοξειδωτικά.

4. Για φλεγμονή, πρόσωπο με τάση ακμής
1 κ.σ. χυμό καρπουζιού
1 κ.σ. λιωμένη μπανάνα

Ανακατέψτε, εφαρμόστε στο πρόσωπο για 15 λεπτά και αφαιρέστε τη μάσκα με χλιαρό νερό.

*Η μπανάνα, περιέχει βιταμίνες Β2, Β6 και Β12, θα συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής του δέρματος, και ταυτόχρονα κάνει το δέρμα απαλό, ενώ το καρπούζι λειτουργεί σαν ενυδατική κρέμα.

Μάσκα ενυδάτωσης, ιδανική για εγκαύματα από τον ήλιο
1-2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. χυμό καρπουζιού
1 κ.γλ. αλόη τζελ

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, τοποθετήστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και αφήστε την για 20 λεπτά. Ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

*Οπως είπαμε και παραπάνω το γιαούρτι με το καρπούζι, καθαρίζουν και ενυδατώνουν σε βάθος, ενώ σε συνδυασμό με το τζελ αλόης δροσίζουν το δέρμα και καταπολεμούν το έγκαυμα.

EXTRA INFO: Εκτός από το μπλέντερ, μπορείτε για να πάρετε το χυμό καρπουζιού, να τοποθετήσετε την ψίχα του σε ένα τούλι και να το πιέσετε ώστε να βγει καθαρός ο χυμός του.

Γιατί το καρπούζι
-Το καρπούζι περιέχει Βιταμίνη Α σε μορφή καροτενοειδών, μεγάλες ποσότητες Βιταμίνης C και λυκοπένιο.
-Η Βιταμίνη Α στο καρπούζι μειώνει το μέγεθος των ανοικτών πόρων στο πρόσωπό μας κι έτσι ελαχιστοποιεί την έκκριση ελαίων από τους αδένες.
-Ο χυμός του καρπουζιού αναζωογονεί το δέρμα και του χαρίζει άμεση φρεσκάδα. Μία δοκιμή θα σας πείσει.
-Παράλληλα, συμβάλλει στην καταπολέμηση των ανεπιθύμητων συμπτωμάτων από τα εγκαύματα και τα σκασμένα χείλη.
-Χαρίζει λείο και απαλό δέρμα, λαμπερό και καθαρό, ακόμη κι αν είχατε προηγουμένως εκτεθεί στη σκόνη, την άμμο, τους ρύπους της ατμόσφαιρας αλλά και τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.    

Συντάκτης 

Η πρώτη της αγάπη ήταν το αθλητικό ρεπορτάζ. Υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών τον Εντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) ενώ εργάστηκε επίσης σε ηλεκτρονικά Μέσα και στο ραδιόφωνο. Πνεύμα ανήσυχο, αναζήτησε νέους ορίζοντες, συνεργάστηκε με ομογενειακά ΜΜΕ και ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και τη φωτογραφία, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο, στη φύση και τον τόπο. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με αντικείμενο τα βότανα και τα φυσικά καλλυντικά και ασχολείται με χειροποίητες, PIY (Produce It Yourself) και DIY (Do It Yourself) δημιουργίες. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις