DIY: Μεταμορφώστε ένα κουτί παπουτσιών σε… Halloween! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Δώστε «ψυχή» στα αντικείμενα με μία χαρτοπετσέτα, λίγη κόλλα και φαντασία με τη μέθοδο του decoupage

Λατρεύουμε να δίνουμε νέα πνοή σε άχρηστα, θεωρητικά αντικείμενα, να τα αξιοποιούμε και να τα ανακυκλώνουμε με άκρως δημιουργικό τρόπο και να κάνουμε τα πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά δωράκια, φτιαγμένα αποκλειστικά από τα χεράκια μας. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία μας…


Αυτή τη φορά είπαμε να αξιοποιήσουμε τα άδεια κουτιά από παπούτσια. Μη μου πείτε πως δεν το έχετε σκεφθεί ή δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει για να αποθηκεύσετε κάτι;

Πρόκειται για ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με χίλιους και δυο τρόπους. Από παιχνίδια για τα παιδιά, κουτιά δώρων και ραφάκια, μέχρι βαλιτσάκια, διακοσμητικά και όμορφους αποθηκευτικούς χώρους.


Με πολύ λίγα υλικά και φαντασία λοιπόν, μπορείτε να μετατρέψετε ένα κουτί παπουτσιών σε ένα χρηστικό αντικείμενο και πιστέψτε με, αν μπείτε σ’ αυτή τη διαδικασία, θα κάνετε άπειρες δημιουργίες.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τον πιο απλό τρόπο, που μπορείτε να μεταμορφώσετε ένα τέτοιο κουτί. Με αφορμή το Halloween, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα και ξετρελαίνει τα παιδιά, επιλέξαμε αυτό το θέμα.

Μπορείτε να το κάνετε για το παιδάκι σας ώστε να βάλει μέσα τα γλυκά που θα μαζέψει, ή για να αποθηκεύσει τους μαρκαδόρους και τις ξύλινες μπογιές του, ακόμη και τα μικρά του παιχνιδάκια, να το χρησιμοποιήσετε ως πρωτότυπο χειροποίητο κουτί δώρου, ή ακόμη να το στολίσετε στο χώρο σας με μικρές κολοκύθες.

Μπορείτε φυσικά να «κρατήσετε» αυτή την ιδέα, να την εξελίξετε και φυσικά να την αλλάξετε και να κάνετε κάτι άλλο.


ΥΛΙΚΑ
Κουτί παπουτσιών
Χαρτοπετσέτα
Γκέσο
Κόλλα ντεκουπάζ
Βερνίκι
Ακρυλικά χρώματα
Πινέλο
Σταμπαδόρο
Πιστολάκι μαλλιών (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Περνάμε το κουτί με γκέσο και αν θέλουμε να κάνουμε πιο γρήγορα τις κινήσεις μας, τότε το στεγνώνουμε με ένα πιστολάκι.2. Κόβουμε τα μοτίβα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε από τη χαρτοπετσέτα και κρατάμε μόνο το πάνω φύλλο.3. Βάζουμε κόλλα ντεκουπάζ στο σημείο που θέλουμε να βάλουμε το σχέδιό μας. Το κολλάμε με προσοχή και στη συνέχεια, περνάμε εκ νέου κόλλα πάνω από τη χαρτοπετσέτα μας, με φορά από μέσα προς τα έξω. Στεγνώνουμε με πιστολάκι μαλλιών.


4. Στη συνέχεια, βάφουμε τα σημεία που έχουν γκέσο, είτε με πινέλο, είτε με σταμπαδόρο με το χρώμα της επιλογής μας. Για πιο ωραίο αποτέλεσμα, κάνουμε μία μίξη χρωμάτων, τα οποία φυσικά έχουν σχέση με τα χρώματα που έχει το μοτίβο μας.


Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εμείς χρησιμοποιήσαμε το πορτοκαλί μέσα στο μαύρο και το αντίθετο. Στεγνώνουμε με πιστολάκι.5. Στο τέλος, περνάμε με το πινέλο μας το βερνίκι για να γυαλίσει και να έχει μεγαλύτερη αντοχή.


Το κουτί μας είναι έτοιμο!!! Καλή σας επιτυχία…

Eυχαριστούμε την Χρύσα Δοσίου για την πολύτιμη βοήθειά της στη μεταμόρφωση του κουτιού παπουτσιών με τη μέθοδο του decoupage κατά τη διάρκεια παραγωγής του βίντεο.Συντάκτης 

Η πρώτη της αγάπη ήταν το αθλητικό ρεπορτάζ. Υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών τον Εντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) ενώ εργάστηκε επίσης σε ηλεκτρονικά Μέσα και στο ραδιόφωνο. Πνεύμα ανήσυχο, αναζήτησε νέους ορίζοντες, συνεργάστηκε με ομογενειακά ΜΜΕ και ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και τη φωτογραφία, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο, στη φύση και τον τόπο. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με αντικείμενο τα βότανα και τα φυσικά καλλυντικά και ασχολείται με χειροποίητες, PIY (Produce It Yourself) και DIY (Do It Yourself) δημιουργίες. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις