Φτιάχνουμε γλάστρες από τενεκέδες και φαναράκια από κονσερβοκούτια (ΦΩΤΟ)

Προετοιμάστε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας για την άνοιξη με μοναδικές DIY δημιουργίες

Η άνοιξη είναι προ των πυλών και σιγά σιγά μας… πιάνει η όρεξη, να μετατρέψουμε τον κήπο ή το μπαλκόνι μας σε ένα μικρό «παράδεισο». Οι περισσότεροι αναζητούμε εύκολες αλλά αποτελεσματικές επιλογές και πάνω απ’ όλα οικονομικές.

Είπαμε δεν πετάμε τίποτα; Θαρρώ πως το είπαμε και σίγουρα το εννοούμε. Για το λόγο χρησιμοποιήσαμε ανακυκλώσιμα υλικά, που αντί να καταλήξουν στον κάδο των σκουπιδιών, μετατράπηκαν σε μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες.

Τι κάναμε; Δώσαμε χρώμα στους τενεκέδες από λάδι, που από εδώ και στο εξής θα φιλοξενούν τα λουλούδια μας ενώ μετατρέψαμε τα κουτάκια από κονσέρβες, σάλτσες και τα συναφή, σε υπέροχα φαναράκια για να στολίσουν το μπαλκόνι μας. Εκτός των άλλων, νομίζω πως αποτελούν και μία εξαιρετική ιδέα για DIY δώρα.

Τενεκέδες που μετατράπηκαν σε γλάστρες λουλουδιών


1. Αφαιρέσαμε το πάνω μέρος του τενεκέ με πολλή προσοχή ώστε να μην κοπούμε και στη συνέχεια, το πλύναμε καλά ώστε αν είχε λάδι να αφαιρεθεί.

2. Τοποθετήσαμε στο πάτωμα ένα πλαστικό κάλυμμα για να μη λερώσουμε και με σπρέι βάψαμε εξωτερικά τον τενεκέ. Με ακρυλικά χρώματα κάναμε ότι σχέδια θέλαμε ενώ σε κάποιους από αυτούς, κολλήσαμε και αντικείμενα. Εσείς μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε.

3. Αφήσαμε να στεγνώσει, γεμίσαμε με χώμα και φυτέψαμε τα λουλούδια μας. Τόσο απλό!

EXTRA INFO: Μην ξεχάσετε να τρυπήσετε από κάτω τον τενεκέ (διάσπαρτες τρύπες σε διάφορα σημεία) ώστε να φεύγει το νερό. Παράλληλα, βάλτε και ένα πιατάκι (υπάρχουν στην αγορά στο μέγεθος του τενεκέ και μάλιστα πολύ φθηνά) ώστε να μη γεμίζει ο τόπος νερά και να μην σκουριάσει το πλακάκι.

Δείτε επίσης:   Μετατρέπουμε εύκολα καρούλι καλωδίων σε υπέροχο τραπέζι! (ΦΩΤΟ)

Κονσερβοκούτια που έγιναν φωτιστικά


1. Αντίστοιχα, κάτι παρόμοιο κάνετε και με τα κονσερβοκούτια. Οσα δεν ανοίγουν από πάνω, ανοίξτε τα με πολύ προσοχή, πλύντε τα και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός καρφιού μπορείτε να κάνετε ό,τι τρύπες θέλετε, με σχέδια και μη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μαρκαδόρο για να σας βοηθήσει να κάνετε τα σχέδια που θέλετε.

EXTRA TIP: Ενας έξυπνος τρόπος για να τα τρυπήσετε χωρίς πρόβλημα και να είναι σταθερά, είναι να τα γεμίσετε με νερό και να τα βάλετε στην κατάψυξή. Οταν το νερό γίνει πάγος, θα σας δώσει τη σταθερότητα που θέλετε για να κάνετε τις τρύπες σας. Αντί για σφυρί και καρφί, μπορείτε να κάνετε τις τρύπες σας και με ένα τρυπανάκι.
2. Μην ξεχάσετε να κάνετε και δύο τρύπες, απ’ όπου θα περάσετε, το σύρμα, το κορδόνι ή το σχοινί, με το οποίο θα τα κρεμάσετε. Αν θέλετε να τα τοποθετήσετε σε ένα τραπέζι, μπορείτε να αποφύγετε αυτή τη διαδικασία.
3. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να τα διατηρήσετε στο φυσικό τους χρώμα, μπορείτε όμως και να τα βάψετε. Ψεκάστε τα με ένα σπρέι ή βάψτε τα με ένα πινέλο (ρεπουλίνη για μεταλλικές επιφάνειες) και αφήστε τα να στεγνώσουν.


4. Ρίχνετε μέσα ένα ρεσώ και το φαναράκι σας είναι έτοιμο να δώσει ξεχωριστό χρώμα στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας.
Εξαιρετική ιδέα για να περάσετε ένα άκρως δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά μας. Πιστέψτε με, θα το διασκεδάσουν…

Και μην ξεχνάτε… Βάλτε τη φαντασία σας και δημιουργήστε!!!

Δείτε παρακάτω και μερικές ιδέες από το pinterest 

Σχετικές δημοσιεύσεις