Φτιάχνουμε το πιο τέλειο φωτιστικό χώρου! (ΦΩΤΟ)

Δώστε χαρακτήρα στο σαλόνι σας με άκρως οικονομικό και εύκολο τρόπο

Οταν έκανα έρευνα αγοράς για να βρω ένα επιδαπέδιο φωτιστικό για το σαλόνι μου, ομολογώ πως οι επιλογές ήταν πολλές. Δεν ήθελα κάτι φορτωμένο και υπερβολικό, αντίθετα κάτι λιτό, που να προσδίδει όμως κάτι στο χώρο. Λοιπόν, σας πληροφορώ, πως αυτά ήταν και τα πιο ακριβά. Παρότι ήταν κατασκευασμένα με απλά υλικά, η τιμή τους εκτινασσόταν, σαν να έπρεπε να ακριβοπληρώσεις για κάποιο λόγο τη σύλληψη της ιδέας.

Ετσι, αποφάσισα να κάνω μόνη μου το επιδαπέδιο φωτιστικό μου, που δεν χρειάστηκε ούτε ιδιαίτερο κόπο, ούτε τρόπο… Οσο για το κόστος, ξόδεψα ακριβώς 40 ευρώ για τα υλικά που αγόρασα (δεν συμπεριλαμβάνεται η κόλλα και το τρυπάνι).

ΥΛΙΚΑ
Καβαλέτο υπαίθρου ξύλινο
Καπέλο
Σετ καλωδίου για φωτιστικό
Λαμπτήρα
Τρυπάνι
Κόλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Με ένα τρυπάνι έκανα μία τρύπα, με πολύ προσοχή, όπως θα δείτε και στην εικόνα, πάνω στη μικρή βάση που υπάρχει στο ξύλινο καβαλέτο. Από εκεί πέρασα το καλώδιο.


2. Στη συνέχεια, κόλλησα τη βάση του καπέλου και παράλληλα τοποθέτησα τη βάση που θα μπει η λάμπα. Προσοχή: Η βάση του καπέλου που θα επιλέξετε να ταιριάζει στη μικρή βάση του καβαλέτου.
3. Η έξτρα δυνατότητα που σας δίνει το καβαλέτο, είναι να ρυθμίζετε το ύψος και το σχέδιό του ανάλογα με τα γούστα σας. Εγώ προτιμώ, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες την ευθεία γραμμή, και σε ένα λογικό ύψος. Αφού τα ρυθμίσετε και τα σφίξετε καλά, για να μην υπάρχει κίνδυνος να κουνηθούν, τοποθετείτε το φωτιστικό σας στο χώρο που θέλετε.

Δείτε επίσης:   Ξύλο, βότσαλα και χρώματα

EXTRA INFOS: Μπορείτε να επιλέξετε ό,τι καπέλο θέλετε και φυσικά ό,τι χρώμα θέλετε. Ακόμη μπορείτε και να το στολίσετε. Μπορείτε να πάρετε και μικρά καβαλέτα και να κάνετε επιτραπέζια φωτιστικά, ώστε να τα σετάρετε. Είναι ιδανικό και για κρεβατοκάμαρα.

Πιστεύω πως ταίριαξε απόλυτα στο χώρο μου. Εσείς τι λέτε;   

Σχετικές δημοσιεύσεις