Αλλάξτε και ζήστε!

Συνεχώς ακούω γύρω μου ανθρώπους να λένε πως έχουν εκνευρισμό, κούραση, και έλλειψη διάθεσης για το οτιδήποτε. Δεν βρίσκουν ενδιαφέρον και νιώθουν να βουλιάζουν σε μια καθημερινότητα φασόν, που δε τους προσφέρει χαρά και  ευεξία.

Πιστεύω και μόνο γιατί το έχω βιώσει και εφαρμόσει πλέον στη καθημερινότητα μου πως  χρειάζεται καθημερινά να κάνουμε μικρές αλλαγές , και να βρίσκουμε στιγμές  χαλάρωσης  δίνοντας χρόνο στον εαυτό μας, να αναπνεύσει, να αισθανθεί , να μείνει άπραγος για λίγη ώρα χωρίς απαραίτητα να κάνει  κάτι συγκεκριμένο.

Καθημερινά πηγαίνετε από διαφορετικό δρόμο στη δουλειά σας.  Ακούστε διαφορετική μουσική στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι σας. Μη τρώτε το ίδιο πρωινό κάθε μέρα. Κι αν δε τρώτε να αρχίστε κάποια πρωινά να το κάνετε.

Ξυπνήστε το πρωί  τεντωθείτε στο κρεβάτι σας , νιώστε το σώμα μας σας από την κορυφή ως τα νύχια και μην πετάγεστε σαν ελατήρια , με το άγχος , καταστράφηκα δε προλαβαίνω τίποτα!

Κοιταχτείτε  άγουρο ξυπνημένοι στον καθρέφτη και χαρίστε το μεγαλύτερο χαμόγελο στο είδωλο σας, ξεκινώντας την μέρα σας με θετική ενέργεια. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, και αυτό είναι πολύ σωστό. Όταν λοιπόν  ξεκινάμε με χαμόγελο όλη η μέρα μας θα κυλήσει έτσι. Κάποιος σίγουρα θα σκεφτεί και θα πει. Τι μας λες ;  Όταν έχουμε τα προβλήματα μας , και πρέπει να δώσουμε λύσεις θα μας βοηθήσει το χαμόγελο;..Πάντως ούτε και η γκρίνια και το άγχος, επρόκειτο να βοηθήσουν και να σας λύσουν τα προβλήματα σας. Δεν έχει νερό να πλυθώ σου λέω; Ε! και; Θα μείνεις για πάντα άπλυτος; Κάποια στιγμή θα έρθει και το νερό. Δεν μπορώ να πάρω το αυτοκίνητο που θέλω..Να μη το πάρεις, θα βρεις κάτι άλλο δε χάθηκε ο κόσμος. Ο στρυφνός εργοδότης μου, μου σπάει τα νευρά καθημερινά. Καθημερινά χαμογέλασε του, μίλησε του ευγενικά. Θα τον δεις να αλλάζει. Όλοι έχουμε ανάγκη την ευγένεια και την κατανόηση. Και όλοι χρειάζεται να δείχνουμε υπομονή με τους ανθρώπους γύρω μας.

Η συμπεριφορά γεννά συμπεριφορά. Είναι ένας από τους βασικούς κανόνες του μάρκετινγκ, και βρίσκει εφαρμογή παντού στη ζωή μας! Δε σας λέω να υπομείνετε επ΄ αόριστον καταστάσεις και ανθρώπους που σας δημιουργούν τοξικότητα και αναστέλλουν την δημιουργικότητα και την καλή σας διάθεση.

Μη ξεχνάτε να προσπαθείτε να αποβάλλεται αθόρυβα ότι σας χαλάει. Ο θόρυβος μόνο εκνευρισμό και εντάσεις μπορεί να φέρει.  Δεν θα μπω πια στην διαδικασία να αποδείξω σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν στις ικανότητες μου την αξία μου. Δεν υπάρχει λόγος. Θα ψάξω όμως να βρω ανθρώπους που μπορούν να προσεγγίσουν τον τρόπο σκέψης μου χωρίς υπέρ αναλύσεις και χωρίς να προσπαθώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας!

Καθημερινά θα φροντίσω το σώμα μου. Δε μπορείτε να γυμναστείτε συστηματικά; Βγείτε έξω και περπατήστε όσο περισσότερο μπορείτε! Το περπάτημα αδειάζει τις σκέψεις , ενεργοποιεί τα ενεργειακά σας πεδία και κάνει καλό και στην καρδιά σας!

Κάντε μποτέ στο σπίτι σας και αυτό ισχύσει για όλους . Γυναίκες και άντρες. Η περιποίηση δεν γίνεται μόνο για λόγους αισθητικής. Γίνεται κυρίως για λόγους ευεξίας και υγείας!

Όταν γυρίζετε στο τελείωμα της ημέρας σας κουρασμένοι , και αγχωμένοι στο σπίτι, καθίστε πέντε λεπτά με κλειστά τα μάτια και αναλογιστείτε τα καλά της ημέρα σας. Αντικειμενικά και με ειλικρίνεια. Θα διαπιστώσετε ότι είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Όλοι όμως έχουμε τη τάση να δίνουμε βάρος και περισσότερο χώρο στο πρόβλημα!Γεμίστε την αγκαλιά σας με ανθρώπινη παρουσία. Αγκαλιαστείτε με τον σύντροφο σας  όχι αναγκαστικά για να κάνετε έρωτα , αλλά για να νιώστε την ηρεμία της συντροφικότητας .

 

Πείτε σε αγαπώ στους γονείς στα παιδιά σας, στους φίλους σας! Μαγειρέψτε, με παρέα, μαζευτείτε  γύρω από την εστία , συζητήστε, χωρίς να αποσπάστε συνέχεια από το κινητό σας , γελάστε παίξτε! Ξεφυλλίστε ένα άλμπουμ φωτογραφιών!  Θα θυμηθείτε όμορφες στιγμές που θελήσατε να κρατήσετε αποτυπωμένες για πάντα. Μη θεωρήστε τίποτα και κανέναν δεδομένο! Όλα θέλουν προσπάθεια και  δόσιμο!

Πολλές φορές τρώμε πολύ δυνατά χαστούκια  από την ζωή και πιστεύουμε πως καταστραφήκαμε. Σκεφτείτε πως αυτά τα χαστούκια, τα τρώμε για να συνέλθουμε και να μη χάσουμε ενδεχομένως κάπου παρακάτω ολόκληρο το κεφάλι μας!

Θέλει υπομονή και τόλμη. Θέλει απλότητα και καλοσύνη. Και πολύ αγάπη η καθημερινότητα μας για  να μη μας βαραίνει.  Θέλει φαντασία, διάθεση , σίγουρα κόπο, αλλά όχι άκοπο, θέλει ανθρωπιά, προσφορά, και ευγένεια.

Κάντε μικρές όμορφες εκπλήξεις καθημερινά στον εαυτό σας , στους ανθρώπους που συναναστρέφεστε. Μιλήστε , επικοινωνήστε, επενδύστε σε σχέσεις και όχι σε συμφέροντα. Βοηθήστε όποιον μπορείτε, χωρίς να περιμένετε αντάλλαγμα. Η ανταμοιβή σας είναι η υπέροχη αίσθηση της προσφοράς!

Οι ρυθμοί της ζωή μας έχουν γίνει πολύ γρήγοροι πολύ απαιτητικοί  και σαρώνουν τα πάντα… Μείνετε ακίνητοι! Αφουγκραστείτε το είναι σας. Ακούστε τη φωνή σας και όλα θα μπουν σε άλλη διάσταση.

Και έπειτα η ζωή είναι τώρα και παντού! Μη  είστε αποχαυνωμένοι θεατές, αλλά δραστήριοι ολοζώντανοι, υπέροχοι πρωταγωνιστές!  Η δύναμη μου είναι η αλήθεια μου. Και την αλήθεια μου δεν την φοβήθηκα ποτέ.  Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία, να εξελιχθεί και να κατακτήσει όλα εκείνα για τα οποία είναι προορισμένος.

Σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα, χωρίς νερό με λίγη συννεφιά,  αλλά ήδη εισέπραξα το πρώτο φωτεινό χαμόγελο κοιτάζοντας το πρόσωπο μου στον καθρέφτη. Τι μπορεί να μου χαλάσει την ήμερα; Τίποτα!

\

Συντάκτης 

Η Φωτεινή Κατσάλη γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1975 στην Θεσσαλονίκη όπου ζει έως σήμερα. Είναι συγγραφέας με πέντε τίτλους θεατρικά έργα και κατά καιρούς έχει κάνει πολλές δράσεις για παιδιά (θεατρικές παραστάσεις, θεατρικό παιχνίδι, προφορική δημιουργική γραφή). Σπούδασε εικονοληψία τηλεόρασης και MME, έχει ασχοληθεί επίσης με το σενάριο κόμικς και το σκίτσο. Εχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις και έχει σκηνοθετήσει σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Το μότο της ζωής της είναι, ακολούθησε τα όνειρα σου και γράψε την δική σου ιστορία.

Σχετικές δημοσιεύσεις