Ντίνος Καρύδης- Αυτοσχεδιάζοντας κάτω από την Ακρόπολη

Ο Ντίνος Καρύδης είναι από εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν ηλικία

Αειθαλής , αιώνιος έφηβος, με μια ενέργεια που σε κάνει να απορείς.
Τον γνωρίζω από το 2010, με αφορμή ένα σενάριο που έγραψα, για τον ίδιο και την Σμαράγδα την κόρη του, την όποια υπέρ αγαπάει. Πως θα μπορούσε έξαλλου να είναι διαφορετικά, με ένα τόσο φωτεινό και ταλαντούχο πλάσμα.. Το σενάριο μπορεί τελικά να μην υλοποιήθηκε ως παραγωγή, εμείς όμως παραμείναμε φίλοι.

Κάθε φορά που τον συναντώ ανοίγει η ψυχή μου, με το χιούμορ του την γλυκύτητα του και την μεγάλη αγάπη που έχει για την τέχνη του και ιδιαίτερα το θέατρο. Πηγή γνώσης ο ίδιος, σε μεταφέρει καλύτερα από τον καθένα πίσω από τις κουίντες και από τα φώτα των κινηματογραφικών πλατό.. Η δε φωνή του με το ιδιαίτερο ήχο χρώμα της σε μαγνητίζει.

Δε διστάζει να στηρίξει νέους κινηματογραφιστές, παίζοντας στις ταινίες τους, αφιλοκερδώς με μια πρωτοφανή διάθεση και δημιουργικότητα.
Είναι άνθρωπος με άποψη και ποιότητα και δεν αρνείται στον κόσμο που τον σταματάει στον δρόμο, την κουβέντα του και το χαμόγελο του.
Πρόσφατα λοιπόν καθισμένοι με μια όμορφη παρέα κάτω από τον βαρύ Αττικό ουρανό και λίγο πρίν, ξεσπάσει η βροχή του ζήτησα να του κάνω μια συνέντευξη.
Τι συνέντευξη, μου είπε; Θα σου κάνω έναν αυτοσχεδιασμό , εδώ κάτω από την ακρόπολη και θα στα πω όλα. Και πράγματι μου τα είπε όλα με τον καλύτερο και πιο όμορφο τρόπο. Απολάυστε τον…

Συντάκτης 

Η Φωτεινή Κατσάλη γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1975 στην Θεσσαλονίκη όπου ζει έως σήμερα. Είναι συγγραφέας με πέντε τίτλους θεατρικά έργα και κατά καιρούς έχει κάνει πολλές δράσεις για παιδιά (θεατρικές παραστάσεις, θεατρικό παιχνίδι, προφορική δημιουργική γραφή). Σπούδασε εικονοληψία τηλεόρασης και MME, έχει ασχοληθεί επίσης με το σενάριο κόμικς και το σκίτσο. Εχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις και έχει σκηνοθετήσει σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Το μότο της ζωής της είναι, ακολούθησε τα όνειρα σου και γράψε την δική σου ιστορία.

Σχετικές δημοσιεύσεις