Ο θρύλος του Κύκνου

Ο Κύκνος διαθέτει πλήθος παραστάσεων συμπεριλαμβανομένης της αγάπης, της χάρης, της αγνότητας, της ομορφιάς και της ειλικρίνειας. Είναι επίσης και σύμβολο της Αφροδίτης. Οι Κέλτες πίστευαν ότι οι κύκνοι ήταν καλοπροαίρετες θεότητες και ο θρύλος λέει ότι οι εικόνες τους σφυρηλατήθηκαν σε ασημένια μενταγιόν για να φοριούνται γύρω από το λαιμό για προστασία.

Στον Ινδουισμό, ο Κύκνος είναι γνωστό ως το πουλί Hamsa και σηματοδοτεί τον θείο νου και την αναπνοή του πνεύματος. Ο Κύκνος είναι επίσης ένα άλλο σύμβολο της Παναγίας και συμβολίζει την καθαρότητα και την αγάπη. Ενώ έχει χρησιμοποιηθεί πολύ και στην τέχνη! Η λίμνη των κύκνων αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες παραστάσεις μπαλέτου.

Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος αποτελεί πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή κλασσικά παραμύθια. Στο σινεμά ο μαύρος Κύκνος (Black Swan) ένα αμερικανικό ψυχολογικό θρίλερ ,σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι μας δίνει μια άλλη σκοτεινή διάσταση αυτού του αριστοκρατικού πουλιού!Οπως και να δούμε όμως έναν κύκνο, το σίγουρο είναι, πως θα αντικρύσουμε αψεγάδιαστη ομορφιά… Κι ίσως κι ένα από τα ωραιότερα κοπλιμέντα που μπορεί να ακούσει μια γυναίκα ειναι πως διαθέτει λαιμό κύκνου! Ακόμα και το κύκνειο άσμα παραπέμπει σε κάτι μοναδικό και ξεχωριστό.

Αν δείτε κάποιον κύκνο λοιπόν, κλείστε τα μάτια και κάντε μια όμορφη ευχή… θα βγεί! Κι αν βρείτε φτερό κύκνου κρατήστε το, σαν φυλαχτό της ομορφιάς και της αρμονίας σας.

Συντάκτης 

Η Φωτεινή Κατσάλη γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1975 στην Θεσσαλονίκη όπου ζει έως σήμερα. Είναι συγγραφέας με πέντε τίτλους θεατρικά έργα και κατά καιρούς έχει κάνει πολλές δράσεις για παιδιά (θεατρικές παραστάσεις, θεατρικό παιχνίδι, προφορική δημιουργική γραφή). Σπούδασε εικονοληψία τηλεόρασης και MME, έχει ασχοληθεί επίσης με το σενάριο κόμικς και το σκίτσο. Εχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις και έχει σκηνοθετήσει σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Το μότο της ζωής της είναι, ακολούθησε τα όνειρα σου και γράψε την δική σου ιστορία.

Σχετικές δημοσιεύσεις