Απίθανη σπιτική μαρμελάδα από κορόμηλα του βουνού (ΦΩΤΟ)

Μία καλοκαιρινή απόλαυση

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι λίγο πολύ γνωστή, το πιο ενδιαφέρον βέβαια είναι πως τα πολύχρωμα κορόμηλα μπορείτε να τα βρείτε στην φύση. Κατάλληλα για συγκομιδή κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Προσωπικά στάθηκα τυχερή, αφού η έξοδος μου για το χωριό ήταν και το τυχερό μου. Τα κορόμηλα σε σκούρο κόκκινο αλλά και τα ανοιχτόχρωμα είναι πολύ νόστιμα ως φρούτο, ενώ παράλληλα έδωσαν και στην μαρμελάδα μου ένα ροδοκόκκινο χρώμα με υπέροχη ξινόγλυκη γεύση. Ζύγιζαν λίγο πάνω από 2 κιλά, τόσο όσο χρειάζεται να γεμίσουμε 3 βαζάκια με έτοιμο υλικό.

Συνταγή: Καθαρίζουμε τα κοτσανάκια από τα κορόμηλα μας, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και σε σχετικά ψηλή φωτιά. Παρακολουθούμε ότι όσο βράζουν βγάζουν το ζουμί τους, ωστόσο όταν μαλακώσουν όλα, θα τα μεταφέρουμε προσεκτικά με το στραγγιστήρι -κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα ταψί ή πήλινο σκεύος να κρυώσουν ώστε να βγάλουμε στη συνέχεια τα κουκουτσάκια.. δεν είναι τρομερό, θέλει υπομονή τηρώντας φυσικά απόλυτα τα μέσα υγιεινής καθαριότητας.

Ξαναβάζουμε το μείγμα μας στην κατσαρόλα για την τελική φάση βρασίματος προσθέτοντας 700γρ ζάχαρη. Η φωτιά μας είναι πλέον στους 5- 6 βαθμούς και ανακατεύουμε την μαρμελάδα μας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα την ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και κοιτάμε να μην μας κολλήσει. Θέλει περίπου μια ώρα για να γίνει πηκτή, δεν θα βλέπετε ούτε τις φλούδες. Πριν την κατεβάσετε προσθέστε μισό χυμό λεμονιού για την συντήρηση της.

Tips: Επειδή στην αρχή τα κορόμηλα βγάζουν τα υγρά τους και ίσως σας προβληματίσει και εσάς, μπορείτε να προσθέσετε ένα μήλο ή αχλάδι σε κομμάτια. Αν σας αρέσει το άρωμα του γλυκάνισου ρίξτε και ένα ξερό ανθό ή ένα ξυλάκι κανέλας, σίγουρα προσθέτουν ένα ξεχωριστό άρωμα.

Συσκευασία: Πάντα για να αποθηκεύσουμε την μαρμελάδα μας αποστειρώνουμε πολύ καλά τα βαζάκια μας (αυτά που έχουμε στην κουζίνα μας) και βάζουμε καινούργια καπάκια. Η μαρμελάδα μας θα τοποθετηθεί καυτή μέσα σ αυτά θα σφραγιστεί και θα αναποδογυρίσετε τα βάζα μέχρι να κρυώσει… Κρατήστε λίγη και σε ένα μπολ γιατί με την υπέροχη γεύση που έχει είναι αδύνατον να αντισταθείτε στον πειρασμό.

marmelades

Είναι γλυκόξινη γι αυτό το λόγο συνοδεύει άριστα και τα γκουρμέ εδέσματα σας. Επίσης δοκιμάστε την σε τηγανίτες ή κρέπες, τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Καλή επιτυχία!

Συντάκτης 

Απόφοιτη Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας με δεκαετή εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης ραδιοφώνου και τηλεόρασης στον όμιλο του ALPHA. Από το 2014 περνά στον τομέα του διαδικτυακού marketing και τη προώθηση νέων οπτικοακουστικών μέσων, τηλεοπτικών παραγωγών και διαχείρηση των social media. Παράλληλα ενασχολείται με τη δημοσιογραφία και είναι ιδρυτικό μέλος της LIFE EVENTS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Σχετικές δημοσιεύσεις