Δροσερή τάρτα με φράουλες

Κάντε την στο… άψε σβήσε και απολαύστε την

Αυτή την εποχή οι φράουλες έχουν την τιμητική τους. Μπορείτε να τις καταναλώσετε ως φρούτο, να κάνετε χυμούς και να τις συμπεριλάβετε στα γλυκά σας. Τι θα λέγατε όμως να απολαύσετε μία υπέροχη και δροσερή τάρτα, με τραγανή βάση, πεντανόστιμη ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες;

Παρακάτω σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή στην εκτέλεσή της, με οικονομικά υλικά, που γίνεται γρήγορα και μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπους αν περιμένετε καλεσμένους.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό και 1 κρόκο αυγού
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής (ότι γεύση θέλετε, προτιμώ τη βανίλια, το μιλφέιγ ή το τσηζκείκ) ή κρέμα που θα κάνετε μόνοι σας
400 ml γάλα
1,5-2 κουπάκια φράουλες

Προαιρετικά: Λίγες σταγόνες λικέρ της επιλογής σας για άρωμα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
1. Τοποθετείτε όλα τα υλικά σας, εκτός από τα αυγά, σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το μίξερ έως ότου το μείγμα γίνει σαν ψίχουλα.

2. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αυγό και μετά τον κρόκο και παράλληλα ανακατεύετε για λίγο.
3. Πιάνετε τη ζύμη με τα χέρια και για πολύ λίγο τη ζυμώνετε.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν τη ζυμώσετε πολύ η ζύμη θα σκληραίνει.
4. Το αποτέλεσμα είναι μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Την αφήνετε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί και στη συνέχεια, την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο λαδόκολλες, να τοποθετήσετε την μπάλα ζύμης ανάμεσά τους και με τη βοήθεια ενός πλάστη να ανοίξετε το στρόγγυλο φύλλο σας.

Δείτε επίσης:   Σπιτικό υγιεινό, νόστιμο και θρεπτικό παστελάκι (ΦΩΤΟ)

5. Ξεκολλάτε το πάνω χαρτί και την αναποδογυρίζετε στην ταρτιέρα σας, την οποία προηγουμένως έχετε βουτυρώσει καλά παντού, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά. Ο,τι περισσέψει το αφαιρείται.
6. Τοποθετείτε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
7. Όταν τη βγάλετε από το φούρνο, την αφαιρείτε από την ταρτιέρα και την αφήνετε να κρυώσει καλά.

Για τη γέμιση
1. Ετοιμάζετε την κρέμα σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μπορείτε φυσικά να κάνετε και δική σας κρέμα. Σ’ αυτό το σημείο προσθέτετε αν θέλετε και το λικέρ που επιλέξατε.
2. Παράλληλα, πλένετε και στεγνώτετε καλά τις φράουλες. Στη συνέχεια τις κόβετε σε φέτες ενώ αν θέλετε κρατάτε και κάποιες ολόκληρες.
3. Γεμίζετε την τάρτα με την κρέμα και από πάνω τοποθετείτε τις φράουλες. Αν θέλετε πριν σερβίρετε πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Φυσικά τη βάζετε στο ψυγείο. Μπορεί να καταναλωθεί την ίδια στιγμή, αλλά αν μεινει στο ψυγείο λίγες ώρες, τότε είναι απλά… άπαιχτη!

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Συντάκτης 

Η πρώτη της αγάπη ήταν το αθλητικό ρεπορτάζ. Υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών τον Εντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) ενώ εργάστηκε επίσης σε ηλεκτρονικά Μέσα και στο ραδιόφωνο. Πνεύμα ανήσυχο, αναζήτησε νέους ορίζοντες, συνεργάστηκε με ομογενειακά ΜΜΕ και ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και τη φωτογραφία, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο, στη φύση και τον τόπο. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με αντικείμενο τα βότανα και τα φυσικά καλλυντικά και ασχολείται με χειροποίητες, PIY (Produce It Yourself) και DIY (Do It Yourself) δημιουργίες. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις