Glühwein: Φτιάχνουμε το απόλυτο χριστουγεννιάτικο ποτό

Δοκιμάστε κι εσείς την ιδιαίτερη αλλά και εύκολη συνταγή

Αποτελεί αγαπημένη συνήθεια την περίοδο των εορτών κυρίως σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Η κατανάλωσή του, ειδικά στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας είναι απεριόριστη. Στη χώρα μας ήρθε τα τελευταία χρόνια και τείνει να γίνει επίσης μία αγαπημένη συνήθεια.

Το ζεστό αρωματικό κρασί με μπαχαρικά, είναι ότι πρέπει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και μία ωραία ιδέα για κάτι το διαφορετικό.
Ως γνωστόν… «οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία εύκολη συνταγή, για να κάνετε σε μόλις σε 5 λεπτά το δικό σας Glühwein. Φυσικά υπάρχουν διάφορες παραλλαγές και μπορείτε να κάνετε τις δικές σας προσθαφαιρέσεις, ανάλογα με τα υλικά που διαθέτετε και φυσικά το γούστο σας.

ΥΛΙΚΑ


750ml κόκκινο κρασί ξηρό
1 πορτοκάλι ολόκληρο
Φλούδες από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
2 ξυλάκια κανέλα
10 γαρυφαλλάκια
2 σφηνάκια λικέρ πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Καρφιτσώνετε τα γαρύφαλλα σε ένα πορτοκάλι, το οποίο πριν το έχετε πλύνει και το έχετε σκουπίσει καλά.
2. Σε μία κατσαρόλα, τοποθετείτε το κρασί, τις κανέλες, τις φλούδες του πορτοκαλιού, το χυμό, το λικέρ και φυσικά το πορτοκάλι με τα γαρύφαλλα.
3. Αφήνετε να ζεσταθούν τα υλικά και ανακατεύεται λίγο, ώστε να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα.
4. Αποσύρετε από τη φωτιά, πριν φτάσει το μείγμα σε σημείο βρασμού, στραγγίζετε καλά και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.

EXTRA INFO: Το κόκκινο ζεστό κρασί αλλιώς gluhwein ή mulled wine, έχει μια μακρά ιστορία που ξεκινάει από τη Ρωμαϊκή εποχή. Οι ίδιοι το ονόμαζαν Wurtzwein και ήταν το ποτό των πλουσίων καθώς τότε τα μπαχαρικά ήταν άκρως εξωτικά και πανάκριβα. Επίσης το χρησιμοποιούσαν και για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Συντάκτης 

Η πρώτη της αγάπη ήταν το αθλητικό ρεπορτάζ. Υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών τον Εντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) ενώ εργάστηκε επίσης σε ηλεκτρονικά Μέσα και στο ραδιόφωνο. Πνεύμα ανήσυχο, αναζήτησε νέους ορίζοντες, συνεργάστηκε με ομογενειακά ΜΜΕ και ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και τη φωτογραφία, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο, στη φύση και τον τόπο. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με αντικείμενο τα βότανα και τα φυσικά καλλυντικά και ασχολείται με χειροποίητες, PIY (Produce It Yourself) και DIY (Do It Yourself) δημιουργίες. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις