Λαχταριστή μους σοκολάτας, με δύο μόνο υλικά! (ΦΩΤΟ)

Η πιο εύκολη, η πιο γρήγορη και φυσικά, η πιο νόστιμη

Δεν το έχετε ιδιαίτερα με τα γλυκά, επίσης, δεν έχετε ιδιαίτερο χρόνο να ασχοληθείτε με την κουζίνα και συν τις άλλοις, δε θέλετε να κάνετε πολλά έξοδα. Από την άλλη, λατρεύετε τα σοκολατένια γλυκά, θέλετε να κάνετε μία… έκπληξη στα παιδιά σας και παράλληλα, να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Αν πιστεύετε πως τα παραπάνω δεν συνδυάζονται με τίποτα, εμείς δεν έχουμε παρά να σας διαψεύσουμε και να σας δείξουμε το… δρόμο! Τι εννοούμε;

Κάνουμε το πιο εύκολο, το πιο γρήγορο, το πιο οικονομικό σχετικά γλυκό, με δύο κινήσεις και το απολαμβάνουμε.

ΥΛΙΚΑ
Σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)
Κρέμα γάλακτος (330 ml)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (προσοχή μη βράσει), σπάμε μέσα σε κομματάκια την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο και μετά από αρκετές ώρες, αφού παγώσει καλά, το χτυπάμε με μίξερ, μέχρι να γίνει μους. (Αν βάλετε το μείγμα το βράδυ, το πρωί είναι έτοιμο για να το χτυπήσετε).
3. Τοποθετούμε σε μπολ και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε… Τόσο απλό και εύκολο!!!

EXTRA TIPS: Εμείς θέλοντας να το κάνουμε πιο πλούσιο, χρησιμοποιήσαμε και λευκή σοκολάτα (κάναμε αντίστοιχα ότι και παραπάνω). Παράλληλα, για να το κάνουμε πιο δροσερό, προσθέσαμε και φράουλες που ταιριάζουν με τη σοκολάτα, καθώς και πουράκια. Μπορείτε να αρωματίσετε τη μους με κάποιο λικέρ ή ποτό, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο άλλο φρούτο π.χ. μπανάνα, μούρα, φρούτα του δάσους κτλ, ή να τρίψετε μπισκότα, σοκολάτα κτλ. Ο, τι σας αρέσει, ο,τιδήποτε βρείτε στο ντουλάπι σας. Ούτε αυγά, ούτε βούτυρα, ούτε έτοιμες σκόνες του εμπορίου, με εγγυημένη επιτυχία.

EXTRA INFO: Εναλλακτικά, με παρόμοια υλικά, αλλά με πιο προσεκτικές και συντονισμένες κινήσεις, μπορείτε να λιώσετε πρώτα την κουβερτούρα (προσοχή να μην καεί), προτιμήστε τη μέθοδο του μπεν μαρί, στη συνέχεια, χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (όχι για πολύ ώρα για να μην κόψει) και ενώστε τα δύο αυτά υλικά (την κουβερτούρα στη σαντιγί). Ανακατέψτε μεν γρήγορα, αλλά οι κινήσεις να είναι απαλές, ώστε να μη μειωθεί ο όγκος της. Εσείς επιλέγετε…

Καλή απόλαυση!!!

 

Συντάκτης 

Η πρώτη της αγάπη ήταν το αθλητικό ρεπορτάζ. Υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών τον Εντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) ενώ εργάστηκε επίσης σε ηλεκτρονικά Μέσα και στο ραδιόφωνο. Πνεύμα ανήσυχο, αναζήτησε νέους ορίζοντες, συνεργάστηκε με ομογενειακά ΜΜΕ και ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και τη φωτογραφία, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο, στη φύση και τον τόπο. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με αντικείμενο τα βότανα και τα φυσικά καλλυντικά και ασχολείται με χειροποίητες, PIY (Produce It Yourself) και DIY (Do It Yourself) δημιουργίες. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις