Λικέρ μούσμουλο με άρωμα και γεύση πικραμύγδαλου

Φίνο, ιδιαίτερο και μοναδικό θυμίζει… αμαρέτο

Την πρώτη φορά που δοκίμασα λικέρ μούσμουλο μου θύμιζε το αμαρέτο, τόσο στο άρωμα όσο και στη γεύση, χωρίς όμως να πικρίζει.

Το μούσμουλο ήταν ιδιαίτερο, δεν είχε την πολύ γλυκάδα του λικέρ και μπορούσε να καταναλωθεί και ως ποτό. Στην ουσία πρόκειται για μία παραλλαγή του και πιστέψτε με, αν το κάνετε θα το καταλάβετε. Ετσι έκανα και εγώ. Σκέφτηκα μία μουσμουλιά που έχουμε στο χωριό και μιας και είναι η εποχή τους δεν έχασα την ευκαιρία. Ιδού…

IMG 20170602 165728

ΥΛΙΚΑ

7 Μούσμουλα (ποικιλία ιαπωνικά) και 25 κουκούτσια
500 γρ. ζάχαρη (ή ποσότητα ποικίλλει ανάλογα με το γούστο σας)
1 λίτρο γράπα (τσίπουρο) ή βότκα
1 γυάλινο βάζο

IMG 20170602 165736

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Μαζεύουμε τα μούσμουλα. Κάποια τα κρατάμε ολόκληρα και κάποια τα καθαρίζουμε και παίρνουμε τα κουκούτσια, τα οποία πλένουμε και τα αφήνουμε 2-3 μέρες να φύγει η υγρασία.

2. Στη συνέχεια τα σπάμε ελαφρώς και μαζί με τα ολόκληρα μούσμουλα, τα οποία πλένουμε επίσης, τα τοποθετούμε σε ένα καλά αποστειρωμένο γυάλινο βάζο μαζί με τη ζάχαρη και τη γράπα.

3. Αφήνουμε σε ηλιόλουστο μέρος για 1,5 με 2 μήνες και το πρώτο διάστημα ανακινούμε καλά, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

4. Στραγγίζουμε καλά με ένα τουλπάνι και το λικέρ μούσμουλο είναι έτοιμο!!!

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το γεύμα μας, να απολαύσουμε το ποτό μας (κρύο είναι φανταστικό), να αρωματίσουμε τα γλυκά μας και να το προσφέρουμε ως δώρο!!!

Καλή σας επιτυχία…

IMG 20170602 165655

IMG 20170602 165608

IMG 20170602 165708

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *