Μαγειρίτσα… αλλιώς! Εύκολη και πεντανόστιμη

Για όσους δεν συμπαθούν την παραδοσιακή μαγειρίτσα, ιδανική για χορτοφάγους

Αν την δοκιμάσετε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην την αγαπήσετε… Τα μυρωδικά έχουν φυσικά την τιμητική τους, όπως ο άνηθος, ο μάραθος και ο μαϊντανός. Σε τι διαφέρει από την κλασική μαγειρίτσα; Δεν περιέχει τίποτα σε εντόσθιο, ούτε συκωτάκια, ούτε εντεράκια, ούτε ο,τιδήποτε άλλο.

Το βασικό υλικό της είναι τα μανιτάρια, και όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, η γεύση τους είναι μοναδική και δεν υπολείπεται σε τίποτα από τα παραπάνω. Είναι αφιερωμένη σε όσους δεν συμπαθούν τα έντερα, τα συκώτια κτλ., φυσικά στους χορτοφάγους αλλά και σε αυτούς που θέλουν να φάνε μία πεντανόστιμη αρωματική σούπα, με αυγολέμονο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι, που γίνεται εύκολα, οικονομικά και γρήγορα…

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μανιτάρια Πορτομπέλο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πλευρώτους)
6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια (ανάλογα το μέγεθος)
100 γρ. ρύζι γλασέ
Ανηθο
Μάραθο
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
1 αυγό
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1 λίτρο βρασμένο νερό ή ζωμό λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αφού καθαρίσουμε τα μανιτάρια (προσωπικά αφαιρώ τη φλούδα από τα Πορτομπέλο), τα κόβουμε σε φετούλες.


2. Πλένουμε καλά τα μυρωδικά μας και τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε.


3. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για λίγο, έως ότου μαραθούν και βγάλουν τα ζουμιά τους.


4. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και στη συνέχεια περιχύνουμε με το ζεστό νερό ή το ζωμό λαχανικών.


5. Αφήνουμε μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να γίνει το ρύζι. Προσωπικά, έβαλα και λίγο μπούκοβο ώστε να γίνει ελαφρώς πικάντικο.
6. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, αυγοκόβουμε την μαγειρίτσα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
7. Αφήνουμε να κάτσει δέκα λεπτά και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.


Τόσο γρήγορα και απλά, και προπάντων πεντανόστιμα…

Καλή σας όρεξη!