Μιλφέιγ αλλιώς… Ελαφρύ, γρήγορο και οικονομικό!

Πως μπορείτε να κάνετε το τέλειο γλυκό, χωρίς κόπο και να εντυπωσιάσετε

Οποτε δεν έχω ιδιαίτερο χρόνο και θέλω να κάνω ένα γλυκό με τρεις απλές κινήσεις και ταυτόχρονα να κερδίσω τις εντυπώσεις, τότε σκέφτομαι το μιλφέιγ. Ναι, καλά διαβάσατε…


Για να ακριβολογώ, αναφέρομαι στο «εναλλακτικό» μιλφέιγ, ή το μιλφέιγ αλλιώς, διότι η κανονική του συνταγή μόνο εύκολη, απλή και οικονομική δεν είναι. Το γλυκό με τα χίλια φύλλα θέλει κόπο και… τρόπο για να γίνει και αυτή τη στιγμή πραγματικά δε διαθέτω τίποτα από τα δύο.
Εχω όμως ένα 20λεπτο για να κάνω άνετα την παρακάτω συνταγή και μετά όλη τη… δουλειά την αναλαμβάνει το ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ
2-3 πακέτα cream crackers σικάλεως (ανάλογα το μέγεθος του πυρέξ)
1 λίτρο γάλα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ *
250 ml φυτική κρέμα για σαντιγί
ζάχαρη άχνη

* Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε αντίστοιχα κρέμα με άνθος αραβοσίτου. Ακολουθείτε τη διαδικασία που αναγράφουν οι οδηγίες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κρατάτε μία κούπα γάλα και το υπόλοιπο (κρύο), το χτυπάτε μαζί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, σύμφωνα με τις οδηγίες.


2. Βουτάτε ένα ένα τα cream crackers στο γάλα που κρατήσατε στην άκρη και βάζετε μία στρώση στο πυρέξ. Στη συνέχεια, απλώνετε από πάνω ομοιόμορφα την κρέμα και τοποθετείτε νέα στρώση με cream crackers (βουτηγμένα επίσης στο γάλα).


3. Αν θέλετε επαναλαμβάνετε τη διαδικασία (αν έχετε πολύ κρέμα), ειδάλλως, χτυπάτε τη φυτική κρέμα καλά και αφού διογκωθεί και γίνει σαντιγί, τη στρώνετε από πάνω.


4. Θρυμματίζετε μερικά cream crackers και τα ρίχνετε πάνω από τη σαντιγί, αφού ταυτόχρονα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη.


5. Το μιλφέιγ σας είναι έτοιμο, όχι όμως προς κατανάλωση. Πρέπει να μείνει τουλάχιστον για 6 ώρες στο ψυγείο, ώστε να δέσει υπέροχα και να το απολαύσετε όπως πρέπει.

Μπορείτε να αφιερώσετε ένα 20λεπτο το πρωί και να είναι πανέτοιμο και λαχταριστό το απόγευμα, για εσάς, τα παιδιά σας και τους επισκέπτες σας. Μπορείτε να το κάνετε το βράδυ και αντίστοιχα, να το γευτείτε την επόμενη μέρα. Στα συν συμπεριλαμβάνεται φυσικά πως δεν κάνετε χάλια την κουζίνα σας, όπως και ότι μπορεί να το κάνει ακόμη και ο πιο αρχάριος!

Διαβάστε επίσης  Η πίτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Extra infos: Στη φυτική κρέμα για την παρασκευή της σαντιγί δε χρειάζεται να προσθέσετε έξτρα ζάχαρη. Σε συνδυασμό με τα cream crackers που είναι σικάλεως, το γλυκάκι σας γίνεται ιδιαίτερα ελαφρύ και έτσι μπορείτε να απολαύσετε και ένα μεγαλύτερο κομμάτι. Οταν το βάλετε στο ψυγείο, σκεπάστε το καλά με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Οσο περισσότερο ώρα το αφήσετε, τόσο το καλύτερο…

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!