Σας αρέσουν οι ψητές πιπεριές, τύπου φλωρίνης στην προκειμένη περίπτωση, βαριέστε όμως να τις ψήσετε και κυρίως να τις ξεφλουδίσετε, γι’ αυτό και προτιμάτε να τις προμηθεύεστε έτοιμες για να τις απολαμβάνετε στο τραπέζι σας.
Υπάρχει όμως ένας απλός και εύκολος τρόπος για να τις κάνετε μόνοι σας, που αν για κάποιους είναι αυτονόητος, κάποιοι άλλοι ίσως δεν θα έχετε σκεφθεί.
Με αυτόν τον τρόπο που θα δούμε παρακάτω, μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε γρήγορα και στη συνέχεια να τις απολαύσετε όπως επιθυμείτε…
Η διαδικασία
1. Πλύντε και σκουπίστε τις πιπεριές σας με χαρτί κουζίνας. Αν θέλετε να είναι ακόμη πιο εύκολα για εσάς στη συνέχεια, κόψτε το κοτσάνι και αφαιρέστε τα σπόρια. Μπορούν όμως να αφαιρεθούν και αφού ψηθούν. Εσείς επιλέγετε τι θα κάνετε…
2. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε σχάρα μέσα στο φούρνο ή σε λαδόκολλα (σε μεγάλο ταψί φούρνου) και αφήστε να ψηθούν για 30-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να μαυρίσει κάπως η φλούδα τους. Βέβαια, ανά τακτά διαστήματα τις γυρίζετε πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Προσοχή: Μην παραψηθούν γιατί τότε θα στεγνώσουν εσωτερικά και θα χάσουν τη νοστιμιά τους.
3. Τις βγάζετε απευθείας από το φούρνο και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, που κλείνετε από πάνω με μεμβράνη ή ακόμη και σε μια σακούλα για τρόφιμα, που κλείνει αεροστεγώς.
4. Τις αφήνετε για 15 περίπου λεπτά. Ο ατμός που δημιουργείται είναι και αυτός που στη συνέχεια θα σας βοηθήσει στο ξεφλούδισμα, αφού διατηρεί τη φλούδα φουσκωμένη.
5. Αφαιρείτε μία μία τις πιπεριές και τις ξεφλουδίζετε. Αν έχετε κρατήσει το κοτσάνι και τα κουκούτσια αφαιρείτε και αυτά.
Προσοχή: Οσο εσείς αφαιρείτε τη φλούδα από την πιπεριά, οι υπόλοιπες πιπεριές πρέπει να παραμείνουν κλεισμένες. Αυτό σημαίνει πως όταν βγάζετε μία πιπεριά, κλείνετε μετά τη μεμβράνη ή τη σακούλα. Αν τις αφήσετε να κρυώσουν έξω, τότε η φλούδα τους θα ξανακολλήσει στη σάρκα τους και για να αφαιρεθεί θα ταλαιπωρηθείτε αρκετά.
EXTRA INFOS
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πιπεριές όπου θέλετε… Τις τοποθετείτε σε γυάλινο βάζο ή τάπερ και προσθέτετε ξύδι και λάδι σε ίση αναλογία (μέχρι να καλυφθούν) και τις διατηρείτε γι’ αρκετό καιρό σε ψυγείο. Τις απολαμβάνετε μόνες τους, σε σαλάτες, σε σάλτσες αλλά και τα φαγητά σας.
Μία απλή συνταγή
Υλικά
Πιπεριές φλωρίνης (ψητές)
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Θυμάρι
Μαραθόσπορος
Αλάτι
1-2 σκελίδες σκόρδο (είτε ολόκληρες, είτε κομμένες σε κομματάκια)
Καρότο
Μαϊντανός
Πιπερίτσες καπνιστές τσίλι
Βάζα αποστειρωμένα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα τοποθετείτε σε αποστειρωμένα βάζα, τα οποία διατηρείτε στο ψυγείο.
Extra tip: Χρησιμοποιείστε και τα ζουμιά που θα βγάλουν οι πιπεριές, είτε κατά το ψήσιμο, είτε όταν θα τα έχετε κλεισμένα στο μπολ ή στη σακούλα.
Καλή σας επιτυχία!