Πεντανόστιμη μαγειρίτσα φρικασέ στο τραπέζι σας (ΦΩΤΟ)

Σπιτική παράδοση μαγειρεμένη με αγάπη

Μετά το βάψιμο των κόκκινων αυγών και τα τσουρέκια, φτάνουμε στο Μ. Σάββατο και την προετοιμασία της παραδοσιακής μαγειρίτσας. Εύκολη πρόταση και νοστιμότατη στο τραπέζι σας με μεράκι από τα χεράκια μας.

Τα υλικά μας είναι: Μια αρνίσια συκωταριά και έντερα, ένα φλιτζανάκι ρύζι Καρολίνα, 10 μικρά φρέσκα κρεμμύδια, μισό ματσάκι άνηθος και μαϊντανός. Αλάτι και πιπέρι. Για το αυγολέμονο 2 αυγά και 2 λεμόνια.

Η συνταγή μας μαγειρίτσα φρικασέ γίνεται με τον εξής τρόπο;

Στη κατσαρόλα μας βράζουμε μια αρνίσια συκωταριά και τα έντερα αφού πλυθούν πρώτα. Στη συγκεκριμένη συνταγή πρόσθεσα μισά έντερα. Αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε το πρώτο νερό και κόβουμε σε κομματάκια συκώτι και το έντερο. Τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα σε ζεστό νερό και περιμένουμε να βράσουν καλά.

Παράλληλα έχουμε καθαρίσει και κόψει τα φρέσκα κρεμμύδια, τον άνηθο και το μαρούλι μας τα οποία θα προσθέσουμε όλα μαζί μετά από λίγη ώρα στην κατσαρόλα μαζί με την συκωταριά.

Θα προσθέσουμε αλάτι, πιπέρι αλλά και το ρύζι μας μέχρι να ρουφήξει τα υγρά αν την θέλουμε χυλωμένη. Το αυγολέμονο όπως συνηθίζετε να το φτιάχνετε, θα προστεθεί μετά από μισή ώρα που θα κατέβει από την φωτιά η μαγειρίτσα μας για να μην μας κόψει.

Καλή επιτυχία και καλή Ανάσταση!

Συντάκτης 

Απόφοιτη Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας με δεκαετή εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης ραδιοφώνου και τηλεόρασης στον όμιλο του ALPHA. Από το 2014 περνά στον τομέα του διαδικτυακού marketing και τη προώθηση νέων οπτικοακουστικών μέσων, τηλεοπτικών παραγωγών και διαχείρηση των social media. Παράλληλα ενασχολείται με τη δημοσιογραφία και είναι ιδρυτικό μέλος της LIFE EVENTS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Σχετικές δημοσιεύσεις