Πικάντικη νηστίσιμη σούπα με γαριδούλες και γάλα καρύδας

Με ασιατικές επιρροές, έτοιμη σε 20 λεπτά

Οι σούπες είναι η καλύτερή μου, ειδικά τους χειμερινούς μήνες καθώς και όταν θέλω να κάνω ένα διάλειμμα από μία περίοδο με… ατασθαλίες. Οι επιλογές είναι ουκ ολίγες. Παραδοσιακές, απλές και άλλες πιο περίπλοκες, βελουτέ, με επιρροές από ξένες κουζίνες και ο,τιδήποτε άλλο βάλει η φαντασία μας.

Μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας αλλά θέλουμε να αποφύγουμε τα κλασικά και να πειραματιστούμε σε νέες γεύσεις, είπαμε να κάνουμε μία διαφορετική σουπίτσα, εμπνευσμένη από την ασιατική κουζίνα. Μην σας τρομάζει… Ολα τα υλικά είναι απλά, οικονομικά και γίνεται μόλις σε 20 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ
10-12 γαρίδες ή αρκετές μικρές γαριδούλες (εμείς χρησιμοποιήσαμε το δεύτερο)
5-6 φύλλα κινέζικο λάχανο
1 πράσο μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο
1-2 πιπεριές τσίλι (αναλόγως πόσο πικάντικο θέλετε να το κάνετε)
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
400 ml κρέμα καρύδας (μία συσκευασία)
400 ml καυτό ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντερ
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο

Extra tips: Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγα νουντλς. Της πάει πολύ και θα γίνει πιο χορταστική.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψιλοκόβουμε το κινέζικο λάχανο και το πράσο, καθώς και τις πιπεριές. Πολτοποιούμε το σκόρδο.


2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το σησαμέλαιο ή το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τοματοπελτέ, το σκόρδο και το κάρυ.


3. Στη συνέχεια προσθέτουμε, το κινέζικο λάχανο, το πράσο και το τζίντζερ, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, τις πιπεριές, τις γαρίδες, το γάλα καρύδας και τον καυτό ζωμό. Αν βάλουμε και νουντλς, τα τοποθετούμε σ’ αυτό το σημείο.


4. Ανακατεύουμε και βράζουμε τη σούπα για δέκα λεπτά, έως ότου «δέσουν» καλά τα υλικά μας. Σερβίρετε ζεστή.

Extra info: Αν επιλέξετε μεγάλες γαρίδες, μπορείτε να τις βάλετε ολόκληρες ή καθαρισμένες. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα ζωμό από τα κεφάλια τους και να αντικαταστήσετε το ζωμό κοτόπουλου.

Καλή σας όρεξη!