Λαχταριστά σοκολατένια τσουρέκια, στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

petimezi zaxaroplasteio thessaloniki ethnikis antistaseos kalamaria tsourekia tsoyrekia syntagi sintagi xristoygenna xristougenna giortes by life events

Ενας pastry chef μας δείχνει πως μπορούμε να κάνουμε τα καλύτερα τσουρέκια και μας αποκαλύπτει μικρά… μυστικά

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μοσχοβολιστά πεντανόστιμα τσουρέκια, ειδικά όταν τα «αγκαλιάζουν» λαχταριστή μαύρη ή λευκή σοκολάτα, και είναι φτιαγμένα με αγνά και ποιοτικά υλικά!  

Την περίοδο μάλιστα των εορτών έχουν την τιμητική τους τόσο για να… συνοδέψουν το γιορτινό μας τραπέζι όσο και για ένα νόστιμο δώρο, που πιστέψτε με, πάντα εκτιμάται.

petimezi zaxaroplasteio thessaloniki ethnikis antistaseos kalamaria tsourekia tsoyrekia syntagi sintagi xristoygenna xristougenna giortes by life events

Τώρα, αν θα τα φτιάξετε εσείς, ή θα προτιμήσετε να τα αγοράσετε από ένα ζαχαροπλαστείο ή φούρνο, αυτό αποτελεί δική σας επιλογή.

Το Life-Events.gr βρέθηκε στο γνωστό αρτοζαχαροπλαστείο «Σαν Πετιμέζι» (κατάστημα Καλαμαριάς) και με τη βοήθεια του Νίκου (pastry chef) σας παρουσιάζουμε πως να κάνετε τα λαχταριστά σας τσουρεκάκια.

Ο pastry chef μάλιστα μας αποκάλυψε και μικρά… μυστικά, ώστε τα τσουρέκια σας να γίνουν όμορφα και πεντανόστιμα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη συνταγή με αναλογίες που μπορείτε να φτιάξετε και εσείς στο σπίτι σας.

petimezi zaxaroplasteio thessaloniki ethnikis antistaseos kalamaria tsourekia tsoyrekia syntagi sintagi xristoygenna xristougenna giortes by life events

ΣΥΝΤΑΓΗ (ΣΑΝ ΠΕΤΙΜΕΖΙ)
ΥΛΙΚΑ
140 γρ. βούτυρο
50 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. γάλα
30 γρ. χυμός πορτοκάλι
———————
3 αυγά
340 γρ. ζάχαρη
———————
300 γρ. νερό
140 γρ. μαγιά
———————
1000 γρ. αλεύρι δυνατό
15 γρ. μαχλέπι
5 γρ. αλάτι
5 γρ. κακουλέ
Ξύσμα πορτοκαλιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1. Βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθούν (προσοχή, όχι να βράσουν) το γάλα, η κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και ο χυμός πορτοκάλι. Μόλις ζεσταθούν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα τρία αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. (όχι βράσιμο).

2. Στο μίξερ με γάντζο, προσθέτουμε το νερό και τη μαγιά. Μόλις λιώσει η μαγιά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μαχλέπι και το κακουλέ. Αφήνουμε να «δώσει» η μαγιά και μόλις ψιλοφουσκώσει ρίχνουμε το ζεστό μείγμα, που είχαμε ετοιμάσει στο πρώτο στάδιο. Ζυμώνουμε μέχρι να δέσει καλά το ζυμάρι και να «κορδάρει» που λέμε (η υψηλή θερμοκρασία στεγνώνει την υφή της ζύμης και δημιουργούνται μέσα ίνες).

3. Βγάζουμε από το μίξερ και σκεπάζουμε τη ζύμη μας για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο (περίπου 30΄΄).

4. Κόβουμε σε φυτίλια των 250 γρ. ώστε δύο τεμάχια να κάνουν 500 γρ. τσουρέκι. Ανοίγουμε και κάνουμε την πλεξούδα.

petimezi zaxaroplasteio thessaloniki ethnikis antistaseos kalamaria tsourekia tsoyrekia syntagi sintagi xristoygenna xristougenna giortes by life events

5. Τα τοποθετούμε σε ταψί και στη συνέχεια τα αφήνουμε για να φουσκώσουν.

6. Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 145 -155 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.

petimezi zaxaroplasteio thessaloniki ethnikis antistaseos kalamaria tsourekia tsoyrekia syntagi sintagi xristoygenna xristougenna giortes by life events

7. Τα τσουρέκια μας είναι έτοιμα! Πεντανόστιμα και μοσχοβολιστά… Αν θέλουμε το παραδοσιακό τσουρέκι να το πάμε σε άλλη διάσταση, τότε μπορούμε να περιχύσουμε από πάνω επικάλυψη μαύρης ή λευκής σοκολάτας.

petimezi zaxaroplasteio thessaloniki ethnikis antistaseos kalamaria tsourekia tsoyrekia syntagi sintagi xristoygenna xristougenna giortes by life events

Extra Info: Με την ίδια συνταγή μπορείτε να φτιάξετε και τη βασιλόπιτά σας!

petimezi zaxaroplasteio thessaloniki ethnikis antistaseos kalamaria tsourekia tsoyrekia syntagi sintagi xristoygenna xristougenna giortes by life events

Καλή σας επιτυχία και Καλές Γιορτές!

Ευχαριστούμε το Αρτοζαχαροπλαστείο «Σαν Πετιμέζι», στην Καλαμαριά για την παρουσίαση και την πολύτιμη βοήθεια του.

petimezi zaxaroplasteio thessaloniki ethnikis antistaseos kalamaria tsourekia tsoyrekia syntagi sintagi xristoygenna xristougenna giortes by life events

Καταστήματα «Σαν Πετιμέζι»
Καλαμαριά (Εθνικής Αντιστάσεως 45)
Νεάπολη (Ανδρέα Παπανδρέου 249)
Ηλιούπολη (Στρατηγού Μακρυγιάννη 70)

petimezi zaxaroplasteio thessaloniki ethnikis antistaseos kalamaria tsourekia tsoyrekia syntagi sintagi xristoygenna xristougenna giortes by life events
petimezi zaxaroplasteio thessaloniki ethnikis antistaseos kalamaria tsourekia tsoyrekia syntagi sintagi xristoygenna xristougenna giortes by life events

Συντάκτης 

Η πρώτη της αγάπη ήταν το αθλητικό ρεπορτάζ. Υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών τον Εντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) ενώ εργάστηκε επίσης σε ηλεκτρονικά Μέσα και στο ραδιόφωνο. Πνεύμα ανήσυχο, αναζήτησε νέους ορίζοντες, συνεργάστηκε με ομογενειακά ΜΜΕ και ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και τη φωτογραφία, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο, στη φύση και τον τόπο. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με αντικείμενο τα βότανα και τα φυσικά καλλυντικά και ασχολείται με χειροποίητες, PIY (Produce It Yourself) και DIY (Do It Yourself) δημιουργίες. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις