Θρεπτική, νόστιμη και εύκολη σούπα λαχανικών

Ηρθε η ώρα να ηρεμήσει το… στομάχι μας και να τονωθεί ο οργανισμός μας

Οι γιορτές ανήκουν στο παρελθόν και μαζί, ελπίζω, και οι καταχρήσεις που κάναμε σε φαγητό και ποτό. Ηρθε η ώρα να επαναφέρουμε τον οργανισμό μας στην πρότερη κατάσταση και να συμβεί αυτό, οπωσδήποτε χρειάζεται αποτοξίνωση.

Προσωπικά, κάθε φορά που το παρακάνω, το «ρίχνω» στις σουπίτσες λαχανικών, που είναι εύκολες και ευκολοχώνευτες, γεμάτες γεύση και θρεπτικά συστατικά. Ο,τι πρέπει επίσης για τόνωση του οργανισμού μας, ειδικά αν έχουμε και κανένα κρυωματάκι που μας ταλαιπωρεί, αν και σε αυτή την περίπτωση, αγαπημένη μου είναι η κοτόσουπα.

Δεν χρειάζεται να πολύ ζαλίζεται το μυαλό σας, δείτε τι λαχανικά έχουν περισσέψει στο ψυγείο σας από τις προηγούμενες μέρες και αξιοποιήστε τα.
Παρακάτω, ακολουθεί η απλή συνταγή μιας αγαπημένης μου σούπας, ιδιαίτερη γευστικής και πλούσιας σε βιταμίνες, με κορκότο, κουρκουμά, μπόλικο πιπέρι και αρκετό λεμόνι, που γίνεται στο άψε σβήσε.

ΥΛΙΚΑ
2-3 πατάτες (ανάλογα το μέγεθος)
2 ξηρά κρεμμύδια
4 καρότα
2 κ.σ. κορκότο (αποφλοιωμένο και σπασμένο σκληρό σιτάρι) ή ρύζι
1-2 λεμόνια (ανάλογα το μέγεθος)
Σελινόριζα
Σέλινο
Ζωμός λαχανικών (σπιτικός ή έτοιμος)
1 κ. γλ. Κουρκουμά
½ κ.γλ. Πάπρικα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους. Αντίστοιχα, τα καρότα και τη σελονόριζα. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια.
2. Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια στο multi και στη συνέχεια τα σοτάρουμε για λίγο στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Σιγά σιγά προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.
3. Προσθέτουμε ζεστό νερό, μαζί με τον ζωμό λαχανικών (είτε σπιτικό, είτε κύβο), ρίχνουμε το κουταλάκι τον κουρκουμά και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
4. Αφού πάρει την πρώτη βράση, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κορκότο ή ρύζι. Προσέχουμε οι πατάτες μας να είναι ακόμη σκληρές ώστε να βράσουν μαζί και να μη λιώσουν.

Διαβάστε επίσης  Σεφουκλωτή Νάξου


5. Μετά περίπου από 15-20 λεπτά προσθέτουμε τα κυβάκια σελινόριζας και λίγο αργότερα, προς το τέλος, το σέλινο.
6. Πριν καν ολοκληρωθεί το μισάωρο, η σουπίτσα μας είναι έτοιμη. Δοκιμάζουμε το αλάτι και ανάλογα τα γούστα προσθέτουμε ή όχι (εξαρτάται αν έχει ο ζωμός λαχανικών), ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε.
7. Η σούπα είναι έτοιμη. Προσωπικά προσθέτω φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω άλλα και άλλο λεμόνι, που της πάει πολύ και της δίνει υπέροχη γεύση. Απολαύστε τη ζεστή.
Καλή μας όρεξη!!!