Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό σύκο που μπορείτε να φτιάξετε! (ΦΩΤΟ)

Μοναδική γεύση, που θυμίζει μαμά, με τρία μόλις υλικά

Από τα αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού είναι το γλυκό συκαλάκι και κάθε χρόνο φροντίζω να έχω κάνει 4-5 βάζα. Αυτή την περίοδο μου αρέσει να το απολαμβάνω μαζί με παγωτό βανίλια και γι’ αυτό σκέφθηκα, αντί να προμηθευτώ από το εμπόριο, και αφού δεν έχω παγωτομηχανή, να κάνω το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό.

Το πιο πιθανό είναι οι περισσότεροι από εσάς να το γνωρίζετε ενώ δεν είμαστε λίγοι εμείς, που μας θυμίζει γεύση μαμάς καθώς μας το έκανε όταν είμαστε μικροί.
Είναι η κλασική συνταγή με το ζαχαρούχο γάλα, που γίνεται στο άψε σβήσε με ένα απλό μίξερ χειρός και με απίθανη και απολαυστική γεύση.

Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, να συνοδέψετε με αυτό διάφορα γλυκά, όπως σουφλέ σοκολάτας ή να ενσωματώσετε μέσα σ’ αυτό ό,τι γεύση θέλετε, όπως σοκολάτα, πουρέ φρούτων κτλ. Εγώ επέλεξα να βάλω κομματάκια από σύκο και φυσικά λίγο σιρόπι από το συκαλάκι για να πάρει το άρωμα και τη γεύση του.

Δείτε πόσο οικονομικό και εύκολο είναι
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. φυτική σαντιγί
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
Προαιρετικά, βανιλια, σύκο γλυκό, κεράσι, σοκολάτα κτλ.
* Καλό είναι όλα τα υλικά να είναι κρύα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φυτική σαντιγί και χτυπάμε για 5’, μέχρι να αφρατέψει.
2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα, χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ χειρός. Πλέον θα αποκτήσουμε μία παχιά κρέμα.
3. Ηρθε η ώρα να προσθέσουμε και το εβαπορέ (μπορείτε να θέλετε να βάλετε και φρέσκο γάλα). Το προσθέτουμε επίσης σιγά σιγά, χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ, με προσοχή όμως να μην είναι υψηλή η ταχύτητα και λερωθούμε.

4. Σ’ αυτό το σημείο, μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι υλικό επιλέξαμε. Εγώ έβαλα λίγο σιρόπι από το συκαλάκι, καθώς και κομματάκια σύκο.
5. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο και σε περίπου μία ώρα (μόλις αρχίσει να πήζει), το ξαναχτυπάμε με μίξερ για να αφρατέψει καλά, για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Αυτή τη διαδικασία, δηλαδή να το βάλουμε στο ψυγείο και να το βγάλουμε μετά από μία ώρα, χτυπώντας το με το μίξερ, μπορούμε να την επαναλάβουμε 2-3 φορές, αν θέλουμε ένα αφράτο παγωτό.
6. Σερβίρουμε αν θέλουμε με ένα ολόκληρο κομμάτι σύκο και λίγο σιρόπι.

EXTRA INFOS: Μπορείτε με το ίδιο μείγμα να κάνετε παγωτό σάντουιτς, χρησιμοποιώντας φυσικά και μπισκότα πτι μπερ. Σε ένα ταψάκι τοποθετείτε μία στρώση μπισκότα, ρίχνετε το μείγμα και από πάνω σκεπάζετε πάλι με μπισκότα. Τόσο απλό…

Είναι η πιο εύκολη, οικονομική και λιχουδιάρικη ιδέα για να κάνετε… δώρο στα παιδιά σας και πιστέψτε με, θα το εκτιμήσουν!!!

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Συντάκτης 

Η πρώτη της αγάπη ήταν το αθλητικό ρεπορτάζ. Υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών τον Εντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) ενώ εργάστηκε επίσης σε ηλεκτρονικά Μέσα και στο ραδιόφωνο. Πνεύμα ανήσυχο, αναζήτησε νέους ορίζοντες, συνεργάστηκε με ομογενειακά ΜΜΕ και ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και τη φωτογραφία, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο, στη φύση και τον τόπο. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με αντικείμενο τα βότανα και τα φυσικά καλλυντικά και ασχολείται με χειροποίητες, PIY (Produce It Yourself) και DIY (Do It Yourself) δημιουργίες. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις