Αν θέλετε να βγείτε από τη δύσκολη θέση, σε περίπτωση που «καίγεστε» για κάτι γλυκό ή έχετε απρόσμενους επισκέπτες, δεν υπάρχει περίπτωση τα τρουφάκια σοκολάτας να μη σας δικαιώσουν…
Οι λαχταριστές μπουκίτσες κερδίζουν και τον πιο δύσπιστο ενώ μπορούν να γίνουν με ότι υλικά έχετε στο σπίτι σας και με διάφορες παραλλαγές. Κοιτάξτε στο ντουλάπι σας και όλο και κάτι θα βρείτε για να δημιουργήσετε τους δικούς σας γλυκούς πειρασμούς εύκολα και γρήγορα.
Στο δικό μας ντουλάπι λοιπόν, εδώ και καιρό, υπήρχε ένα βάζο ταχίνι, που κανείς δεν έλεγε να δοκιμάσει. Η τέλεια ιδέα για να μπει στα τρουφάκια μας και να τα προσδώσει μία άλλη γεύση, μαζί με εξαιρετική θρεπτική αξία, όπως και το μέλι. Η σοκολάτα φυσικά δε θέλουμε να λείπει από τις μικρές μας μπαλίτσες ενώ θα αξιοποιήσουμε, για πιο γεμάτη και «δεμένη» γεύση και τα μπισκότα, τύπου digestive. Οσο για το λικέρ κανέλας, αυτό θα δώσει έναν ξεχωριστό τόνο στα τρουφάκια μας, μαζί φυσικά με το άρωμά του.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα τρουφάκια με ταχίνι, μέλι και λικέρ κανέλας που κάναμε και αποτελούν μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη πρόταση. Φυσικά εσείς, μπορείτε να κρατήσετε κάποια στοιχεία και να βάλετε άλλα της επιλογής σας.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κουβερτούρα με 65% κακάο
1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive (προαιρετικά ολικής άλεσης)
200 γρ. ταχίνι (σκέτο)
50 γρ. μέλι
1 σφηνάκι λικέρ της επιλογής σας (εμείς επιλέξαμε κανέλας)
Χαρτάκια για τρουφάκια
Extra: Τριμμένο καρύδι
Για το στολισμό
Κακάο ημίγλυκο ή σκέτο, τρούφα σοκολάτας, καρύδα ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο του μπεν μαρί, ενώ παράλληλα, κάνουμε σκόνη τα μπισκότα μας. Σε περίπτωση που επιλέξουμε να βάλουμε και ξηρούς καρπούς, τότε τα χτυπάμε και αυτά λίγο ώστε να μην είναι μεγάλα κομμάτια.
2. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τα τριμμένα μπισκότα, ενδεχομένως τους ξηρούς καρπούς, αν έχουμε βέβαια χρησιμοποιήσει, και στη συνέχεια το ταχίνι και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
3. Ηρθε η ώρα να μπει η λιωμένη σοκολάτα. Την ανακατεύουμε καλά με το υπόλοιπο μείγμα μας και ρίχνουμε και ένα σφηνάκι από το λικέρ που επιλέξαμε. Εμείς βάλαμε κανέλας.
4. Το μείγμα μας είναι έτοιμο. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει (αν θέλουμε το τοποθετούμε στο ψυγείο) και στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη επιλέξαμε, τα βάζουμε σε χαρτάκια, και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!