Υπέροχη κρέμα σκόρδου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδανική για όσους ενοχλούνται από τη μυρωδιά

Απολαύστε τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου και νοστιμίστε τα φαγητά σας, απαλλαγμένα από τη γνωστή βαριά μυρωδιά, χωρίς αψάδα και κάψιμο.

Η κρέμα σκόρδου εκτός από ένας υπέροχος τρόπος για να κάνετε στην… άκρη τις δυσάρεστες και ενοχλητικές συνέπειες της κατανάλωσής του, είναι πολύ πρακτική καθώς είναι πάντα έτοιμη στο βαζάκι για κάθε χρήση. Ιδανική στο μαγείρεμα όλων των φαγητών από λαδερά, κρεατικά, κιμάδες αλλά και σε ντρέσινγκ, σάλτσες, ντιπ καθώς και σε σκορδόψωμα. Μία κουταλιά αρκεί για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, νόστιμο, αρωματικό και πιο εύπεπτο.

skordo 3

Τι θα χρειαστείτε…
Σκόρδα
Λάδι
Αλάτι

Τι κάνετε…
1. Παίρνουμε τα κεφάλια σκόρδου και τα τοποθετούμε σε νερό που βράζει για 10 λεπτά
2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και πιέζοντας απαλά θα δούμε ότι ξεφλουδίζονται εύκολα
3. Τα τοποθετούμε στο μπλέντερ, μαζί με αλάτι και λάδι και τα πολτοποιούμε
4. Τα τοποθετούμε σε βαζάκι, καλύπτουμε με λάδι και μετά στο ψυγείο

Extra: Εναλλακτικά, αν θέλετε για πιο μελωμένο αποτέλεσμα, μπορείτε να βάλετε τα σκόρδα σε μία λαδόκολλα και να τα ψήσετε στο φούρνο στους 180-200 C για μία ώρα περίπου. Ακολουθείτε η ίδια διαδικασία.

Tips: Αν δεν χρησιμοποιήσετε άμεσα στην κρέμα σκόρδου ή θέλετε να δώσετε κάπου, τότε χρησιμοποιείτε αποστειρωμένο βαζάκι, την τοποθετείτε μέσα ζεστή και όταν κρυώσει στο ψυγείο.
Επίσης, αν θέλετε να μην είναι τελείως κρέμα, απλά δεν την πολτοποιείται πολύ στο μπλέντερ.

skordo 1

skordo 2

skordo 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *