25 χρόνια κάθειρξης στον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου, Γιώργο Πρεβεζάνο

Εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Σε πολυετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιώργος Πρεβεζάνος. Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών επέβαλε ποινή κάθειρξης 25 ετών στον πρώην τοπικό άρχοντα της πόλης και σε άλλους στους κατηγορούμενους, χωρίς αναστολή και χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό για διακίνηση μεταναστών από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου πριν δύο χρόνια.

Οι κατηγορούμενοι, μαζί και ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου, διακινούσαν μετανάστες και ναρκωτικά από την Ελλάδα προς χώρες της δυτικής Ευρώπης, γράφει το iapopsi.gr.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Γιώργος Πρεβεζάνος συνέδραμε στην παράνομη αερομεταφορά των μεταναστών που διακινούσε η εγκληματική οργάνωση.

“Ένας ακόμα “άριστος” της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου κατά την τετραετία 2002-2006, Γιώργος Πρεβεζάνος, καταδικάστηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από το Πρωτοδικείο Αθηνών για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών” αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει πως αναμένει από τον κ. Μητσοτάκη “να προχωρήσει στις απαιτούμενες εξηγήσεις για το καταδικασθέν στέλεχος του κόμματός του”.

“Ο Γ. Πρεβεζάνος είχε εκλεγεί δήμαρχος με τη στήριξη της ΝΔ, η οποία τον στήριξε και στις αναμετρήσεις του 2006 και του 2010. Επιπλέον, από το 2006 ως το 2014 διετέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Το δικαστήριο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, καταλόγισε ποινή κάθειρξης 25 ετών στους ενόχους, χωρίς να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά, αλλά και χωρίς την απόδοση ανασταλτικού χαρακτήρα στις ποινές” επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις