83η ΔΕΘ: Μεγάλο το ενδιαφέρον σε εκδήλωση του Facebook για τις επιχειρήσεις

Με τίτλο «Boost your business»

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ η εκδήλωση Boost your business του Facebook. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.
Η δημοσιογράφος του Σκάι TV, Εύα Αντωνοπούλου, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ελληνό-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ηλίας Σπυρτούνιας και η Laura Bononcini, Επικεφαλής Δημόσιας Πολιτικής του Facebook για Ελλάδα και Ιταλία, άνοιξαν την εκδήλωση.

Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν ήταν «Mobile, Visual, Personal» από τη Μαρία Μανωλιούδη (Facebook Client Solutions Manager, CEE), Customer Panel and Q&A (Ενημέρωση από επιχειρήσεις που αναπτύσσονται μέσω Facebook), «Πηγαίνοντας τις διαφημίσεις σας στο Facebook στο επόμενο επίπεδο», με τον Δημήτρηιο Κορνιώτη, Facebook Client Solutions Manager, Instagram 201 με τον Κωνσταντίνο Σακελλαρίου, Facebook Relationship Manager καθώς και Ενότητα: «Γίνετε δημιουργικοί με το κινητό σας τηλέφωνο», με τον Δημήτριο Κορνιώτη, Facebook Client Solutions Manager.

Παππάς: «Στηρίζουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα και πρωτοπόρες ιδέες»
Οπως έκανε γνωστό ο Νίκος Παππάς, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί το έργο για το ηλεκτρονικό ΓΕΜΗ (e-ΓΕΜΗ), που θα δώσει σε 130.000 ελληνικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να λάβουν απομακρυσμένη ψηφιακή υπογραφή και να μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τους ισολογισμούς τους, παρακάμπτοντας πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια.

Ο κ.Παππάς τόνισε ότι το Περίπτερο 12, όπου παρουσιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες δεκάδες ελληνικές startup, κάνει τη διαφορά φέτος στην 83η ΔΕΘ. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα η επικεφαλής Δημόσιας Πολιτικής του Facebook για τις αγορές της Ιταλίας και της Ελλάδας, Laura Bononcini, να το επισκεφτεί, για να γνωρίσει τη νεοφυή ελληνική επιχειρηματικότητα. «Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει και να φοβηθεί. Πέρασα αρκετές ώρες εκεί (στο περίπτερο 12) και έμεινα εντυπωσιασμένος από το μεράκι, τις ιδέες και τις δυνατότητες. Θέλω να καταθέσω τη βεβαιότητά μου ότι η Πολιτεία είναι πλέον αποφασισμένη αυτές τις προσπάθειες να τις στηρίξει. Να είναι εκεί και όταν ξεκινάνε οι νεοφυείς επιχειρήσεις (…) και όταν καταφέρνει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία επιτυχώς να μεγαλώσει» σημείωσε.

Δείτε επίσης:   Εξελίξεις σε ΕΛΒΟ και Hellenic Steel

Ενδεικτικά ανέφερε ότι φέτος καλύφθηκαν «τα έξοδα μεταφοράς, ταξιδιού και συμμετοχής των startupers στη ΔΕΘ», ενώ ο εκθεσιακός τους χώρος κατασκευάστηκε με δημόσια δαπάνη. «Νομίζω όμως πως η πολιτεία πρέπει να είναι παρούσα και μετά, όταν καταφέρνει ένα προϊόν ή υπηρεσία επιτυχώς να μεγαλώσει, (τότε) να συγκροτεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο ώστε καλές, δημιουργικές, παραγωγικές ιδέες να χρησιμοποιούνται, να αξιοποιούνται και να διαχέονται προς όφελος όλης της κοινωνίας.

«Στηρίζουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα και πρωτοπόρες ιδέες σε μια ιδιαίτερη περίοδο. Σε μια εποχή που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση, πιστεύω ειλικρινά και βαθιά ότι οι νέες τεχνολογίες, η πληροφορική και τηλεπικοινωνίες, πρέπει να μπουν στην καρδιά της νέας ανάπτυξης στην Ελλάδα, να γίνουν η ατμομηχανή (…) Εκεί πρέπει να γίνει όλη η προσπάθεια και αυτό δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, αλλά και την κοινωνία των πολιτών, την οργανωμένη επιχειρηματικότητα και την κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων» είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η 83η ΔΕΘ έχει στείλει ένα σημαντικό σήμα διεθνώς, με τον δυναμισμό που επιδεικνύουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

«Είμαστε σε ένα γεγονός (τη ΔΕΘ), που στο μέλλον όταν θα το κοιτάμε, θα το θεωρούμε γεγονός- τομή. Στη ΔΕΘ φέτος η Ελλάδα ξαναδείχνει τον δυναμισμό της, μέσα μάλιστα στην ευτυχή συγκυρία της τιμώμενης χώρας των ΗΠΑ. Θα το κοιτάμε ως γεγονός που άλλαξε και την ιστορία της έκθεσης και της πόλης και της περιοχής» κατέληξε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts