Αχτσιόγλου: «Η ΝΔ έπιασε πάτο στο Μακεδονικό»

ekdilosi syriza axtsioglou

Ομιλία στη Θέρμη

Για ταύτιση με την ακροδεξιά κατηγόρησε τη ΝΔ, με αφορμή τη στάση της στη συμφωνία των Πρεσπών η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στη διάρκεια της ομιλίας της απόψε στη Θέρμη.

«Η ΝΔ έπιασε πάτο στο Μακεδονικό ζήτημα, ταυτίστηκε με την ακροδεξιά. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδόθηκε στα ακροδεξιά μέλη του, τον Βορίδη και τον Α. Γεωργιάδη» είπε, αναφέροντας πως όσο περισσότερο ενημερώνονται οι πολίτες, τόσο περισσότερο θα καταλαβαίνουν τα οφέλη της συμφωνίας, η οποία θέτει σε νέα βάση την ειρήνη, την ασφάλεια και την αλληλεγγύη στην περιοχή, με αμοιβαία οφέλη.

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα πέτυχε η παρούσα κυβέρνηση στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, λέγοντας πως τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα, έχουν υλοποιηθεί όλες οι δεσμεύσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ΔΕΘ, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για πολλούς αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά των ΣΣΕ, η κατάργηση του υποκατάστατου μισθού και η αύξηση του κατώτατου, οι αυξήσεις σε τουλάχιστον 600 χιλιάδες συνταξιούχους, το νέο πλαίσιο για την προστασία της α’ κατοικίας, η μείωση των εισφορών για νέους κάτω των 25, προσλήψεις εκπαιδευτικών κτλ.

Η υπουργός Εργασίας επισήμανε πως οι πολίτες βρίσκονται μπροστά σε ένα δίλημμα που δεν χωράει συμβιβασμούς, το αν θα ακολουθήσουν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με τα αποτελέσματα για την κοινωνία και την εργασία που ήδη φαίνονται, ή το σχέδιο που προτείνει η ΝΔ; Σε αυτό το σημείο χαρακτήρισε τις προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό και την εργασία το οποίο χαρακτήρισε τρομακτικό και βαθιά αντικοινωνικό.

Το σχέδιο νόμου για τις 120 δόσεις

Αναφερόμενη στο σχέδιο νόμου για τις 120 δόσεις για τα χρέη στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι εντός Απριλίου κατατίθεται στη Βουλή και πολύ πιθανόν να ψηφιστεί μέσα στον ίδιο μήνα και θα προβλέπει και κούρεμα της βασικής οφειλής και των προσαυξήσεων κατά 85% και θα δίνεται η δυνατότητα αυτή η νέα μειωμένη οφειλή να μπορεί να εξοφλείται σε έως 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ. παράλληλα στη ρύθμιση θα μπορούν να προσφύγουν και όσοι έχουν κλείσει τα βιβλία τους αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει τα όρια συνταξιοδότησης αλλά δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη λόγω των οφειλών με πρόβλεψη να παρακρατείται το ποσό της οφειλής μέσα από τη σύνταξή τους. «Η νέα ρύθμιση θα ανακουφίσει δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και θα αποκαταστήσει πάγια αιτήματα και των ελεύθερων επαγγελματιών του ΟΑΕΕ» τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ασφαλιστικό είπε ότι ο επανακαθορισμός των συντάξεων έχει ήδη υλοποιηθεί, πως κανένας συνταξιούχος δεν πρόκειται να δει μειώσεις στη σύνταξή του προσθέτοντας πως όλα αυτά γίνονται σε πλήρη αντίθεση με το ασφαλιστικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο χαρακτήρισε ασφαλιστικό και το οποίο όπως είπε δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τις συντάξεις. «Ο κύριος Βρούτσης λέει να κατευθυνθούν οι σημερινές εισφορές προς τις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης. Αυτό σημαίνει 20 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα στα ασφαλιστικά ταμεία. Από πού θα πληρώνονται οι σημερινοί συνταξιούχοι»; Διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας λειτουργούν ως διαφημιστές των ιδιωτικών εταιρειών ασφάλισης.

Πηγή: grtimes.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις