Αυτός θα είναι ο στολισμός της Θεσσαλονίκης τα φετινά Χριστούγεννα

Αναμένεται να ζητηθεί η έγκριση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο

Ένα φυσικό έλατο ύψους 20 μέτρων «ντυμένο» με περισσότερα από 14.000 λαμπιόνια τύπου led, καθώς και …παλαιολιθικά θηλαστικά, όπως ένα μαμούθ, ενας τριχωτός ρινόκερος, αλλά και μια αρκούδα των σπηλαίων, προερχόμενα από την «Εποχή των παγετώνων» θα στολίσουν φέτος τα Χριστούγεννα την Πλατεία Αριστοτέλους.

Τον γιορτινό σχεδιασμό του δήμου Θεσσαλονίκης θα συμπληρώνουν μουσικές συναυλίες με μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα, η αλλαγή του χρόνου με χιλιάδες πυροτεχνήματα, ένα τεράστιο αστέρι στην οδό Φιλικής Εταιρίας που θα «πέφτει» επάνω στο Λευκό Πύργο και φωτεινοί μπλε κύκλοι στην Μητροπόλεως.

Η διοίκηση του κεντρικού δήμου έχει καταλήξει στο στολισμό της πόλης και στο εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ένα θέμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, που ανέλαβαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, στην Πλατεία Αριστοτέλους επιστρέφει μετά από χρόνια ένα φυσικό έλατο με χιλιάδες λαμπιόνια. Στον ίδιο χώρο θα στηθεί η «Εποχή των Παγετώνων» με πρωταγωνιστές θηλαστικά της παλαιολιθικής εποχής. Πιο αναλυτικά, σε κλειστό και στεγασμένο χώρο της κεντρικής πλατείας, θα βρίσκονται ένα μαμούθ, ένας μαχαιρόδοντας, ένας τριχωτός ρινόκερος, μια αρκούδα των σπηλαίων και ένα γιγάντιο ελάφι που θα αντιλαμβάνονται ήχους.

Επιπλέον, θα τοποθετηθούν ξύλινα σπιτάκια όπου μέσα θα πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια και ποικίλες δραστηριότητες, που θα λειτουργούν απο 2 Δεκεμβρίου – 7 Ιανουαρίου, ενώ θα τοποθετηθεί ένα καρουζέλ και ένα τρενάκι για τα μικρά παιδιά, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές δημοσιεύσεις