Άλλαξε χέρια υπερπολυτελές ξενοδοχείο στην Χαλκιδική

Το υπερπολυτελές «Mirragio» στο Παλιούρι της Κασσάνδρας,στη βουλγαρική «Ultrastroy»

Άλλαξε χέρια το υπερπολυτελές τουριστικό συγκρότημα «Mirragio Thermal Spa Resort», με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της ιδιοκτήτριας «Med Sea Health A.E.», στη βουλγαρική κατασκευαστική «Ultrastroy», εταιρεία με πρόεδρο και διευθύνοντα τον κ. Ivan Borisov.
Mε την κίνηση αυτή, το «Mirragio», ένα εξαιρετικό θέρετρο σε μία μεγάλης φυσικής καλλονής περιοχή της Χαλκιδικής, στο Κάνιστρο, περνάει από ελληνορωσικά χέρια, σε βουλγαρικά, για το ποσό των περίπου 90 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του GrTimes.gr. Πέραν αυτού, περνάει στα χέρια μίας βουλγαρικής εταιρείας που ήδη τοποθετείται στη Χαλκιδική με την αγορά γης, έχοντας εξασφαλίσει μία αρκετά μεγάλη έκταση, άνω των 20 στρεμμάτων, στην περιοχή «Παράδεισος», στην επέκταση του ΓΠΣ του Νέου Μαρμαρά.

Η δημιουργία του «Μirragio» στο Κάνιστρο ( περιοχή στο Παλιούρι) πριν λίγα χρόνια, είχε γεννήσει υψηλές προσδοκίες για αναβάθμιση του τουριστικού προφίλ του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, καθώς τη χερσόνησο αγαπούν ιδιαίτερα ευκατάστατοι Ρώσοι. Άλλωστε το υψηλής αρχιτεκτονικής «Μirragio», τα έχει όλα, μαρίνα, spa, θερμές πηγές, μία μεγάλη παραλία στα πόδια του και…, όπως το σχέδιο των Ελληνορώσων επενδυτών προέβλεπε, τη δημιουργία και ενός παραθεριστικού χωριού.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα άρχισε να κατασκευάζεται το 2014 και άνοιξε για πρώτη φορά για το κοινό το Πάσχα του 2016. Τις δύο πρώτες χρονιές τη διαχείριση είχε η «Med Sea Health» των Ραγκότη, Μιζγκούλιν και Γιαννάκωφ, για να περάσει τα δύο τελευταία χρόνια στη διαχείριση της «Cronwell Hotel’s Greece», εταιρείας που ανήκει στη ρωσική «Cronwell Management», στην οποία λέγεται ότι έχει επενδυμένα συμφέροντα και ο κ. Ντιμίτρι Μιζγκούλιν.

Όμως, όπως φάνηκε στην πράξη, το management δεν κατόρθωσε εμπορικά να διαχειριστεί αποτελεσματικά το εξαιρετικό αυτό θέρετρο, με αποτέλεσμα η ομάδα των επενδυτών που τοποθέτησε περί τα 70 εκατ. ευρώ, να αναζητεί αγοραστές που βγήκε στο πρόσωπο του κ. Ivan Borisov και της «Ultrastroy», εταιρείας με μεγάλο χαρτοφυλάκιο έργων, δημόσιων και ιδιωτικών, στη Βουλγαρία.

Όπως πληροφορήθηκε το GrTimes.gr, η μεταβίβαση των μετοχών της «Med Sea Health» ολοκληρώθηκε προχθές και μένει στο εξής να δούμε τις κινήσεις του νέου ιδιοκτήτη τόσο όσον αφορά το management του «Mirragio», όσο και το δεύτερο σκέλος του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου που αφορά στην κατασκευή του παραθεριστικού χωριού. Τα έργα για την κατασκευή του χωριού- που θα αποτελείται από 100 ή και περισσότερες κατοικίες ( ανάλογα με τα τ.μ. που θα αποφασιστεί να έχουν ) – θα μπορούν να αρχίσουν, με ιδιωτική πολεοδόμηση όμορης προς το ξενοδοχειακό συγκρότημα έκτασης και μόλις εκδοθεί το σχετικό Π.Δ., κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα.

Mirragio και Mare Village

Το Mirragio διαθέτει 304 δωμάτια και σουίτες, τα 240 από τα οποία έχουν θέα στον Τορωναίο Κόλπο ενώ τα 48 έχουν ιδιαίτερη πισίνα. Tο Μiraggio Thermal Spa Resort διαθέτει κέντρο ευεξίας, αναζωογόνησης και αισθητικής, με ιαματικά νερά, σε έκταση περίπου 5000 τ.μ. και σε τρεις ορόφους.

Επιπλέον, έχει μαρίνα με 81 αγκυροβόλια για σκάφη μέχρι 25 μέτρα, πέντε εστιατόρια και έξι μπαρ, έξι πισίνες, πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα συνεδρίων που φιλοξενεί 350 άτομα, παιδικό χωριό (kids club), γήπεδα αθλημάτων και χώρους ψυχαγωγίας.

Το συγκρότημα του Miraggio αναπτύσσεται σε έκταση 330 στρεμμάτων και μπροστά σε παραλία 500 μέτρων. Η επένδυση προέβλεπε την κατασκευή , από την εταιρεία «Mare Village», παραθεριστικού χωριού σε όμορη έκταση 132 στρεμμάτων.

Πηγή: https://www.grtimes.gr/

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις